Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Planning a route up the mountain in Valle
Planning a route up the mountain in Valle.
Photo: Peter Brunnert
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Het ultieme doel

Met meer dan 200 klimroutes is dit gebied een Eldorado voor klimmers. Massief graniet met uitstekende wrijving maakt het klimmen hier een onvergetelijke avontuur. Een aantal van de routes zijn uitgerust met roestvrijstalen bouten. Als je vrij nieuw bent in het klimmen is de nieuwe via ferrata een goed startpunt.

Een klimgids, geschreven door Hans Weninger, is uitgegeven door Panico Verlag, Duitsland. Meer informatie over klimmen in Valle is te vinden op kletterninnorwegen.de. De website bevat verschillende updates voor de gids. Updates zijn ook te verkrijgen bij het VVV-kantoor in Valle.

Houdt er rekening mee dat klimmen in Valle op eigen risico is en eerdere ervaring is verreist.
Vergeet niet je eigen uitrusting mee te nemen, omdat er geen georganiseerde klimactiviteiten in dit gebied te vinden zijn.

De 3 voornaamste klimgebieden

Via Ferrata Straumsfjell, Norway


De langste via ferrata in Noord-Europa, in Valle

De beklimming van de indrukwekkende zuidoostelijke muur van Straumsfjellet zou normaal gesproken geavanceerde uitrusting vereisen. Op deze Via Ferrata ben je echter aan de rost bevestigd met een solide stalen kabel, helemaal tot aan de top.
Hoe hoger je komt, hoe steiler Straumsfjellet wordt. Net onder de top is er zelfs een kort gedeelte van overhangende rotsen, waar kracht en uithoudingsvermogen goed van pas komen. De beloning is een prachtig uitzicht over het Setesdal.

 

Via ferrata Straumsfjellet website

Your Recently Viewed Pages