Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
The Mineral Park in Evje
The Mineral Park in Evje.
Photo: Anders Martinsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Internationaal bekend om zijn zeldzame mineralen

De Evje regio is internationaal bekend geworden om zijn grote hoeveelheid aan zeldzame mineralen. De meeste mineralen zijn gevonden in combinatie met kwarts en veldspaat aderen. Jaren van mijnbouw heeft geleid tot honderden lokale mijnen en groeven. De mijnen zijn niet langer in gebruik, maar de mineralen zijn te bewonderen op verschillende tentoonstellingen.

Het Mineraalpark heeft een grote collectie van stenen. Het bevat de mooiste stenen en mineralen die je maar kunt bedenken. Er zijn een aantal buitenactiviteiten, die uniek zijn voor het park. Het park is geschikt voor alle leeftijden.

Het Evje Geomuseum richt zich op de Noorse mineralen, in het bijzonder op de indrukwekkende collectie van lokale rotsen. De vele pareltjes in de collectie zijn uniek in Noorwegen.

Het 'mineralenpad' van Evje gaat langs 5 mijnen, waarvan er 3 van bijzonder belang zijn voor verzamelaars. Een 2,5 kilometer lang natuurpad verbindt de mijnen met elkaar.

De enigste edelstenenslijperij is te vinden bij Oddestemmen in Evje. Het is gespecialiseerd in de Noorse mineralen en stenen. Thulite, Eclogiet en Larvikiet zijn enkele van de mooiste Noorse edelstenen.

Op zoek naar mineralen

Your Recently Viewed Pages