Skip to main content
Unknown Component
civid: 585acc1a3b227e8d80021721
name: plugins_common_social_share (widget)
Bykle

Culturele ervaringen tussen Hovden en Haukeliseter

You traverse a magnificent mountain terrain at an elevation of 1000 to 1200 m.a.s.l. To get the full benefit from such a trip - where you may explore impressive cultural relics - you should allow for three to four days. 

De route is in een prachtig bergachtig terrein met 100-1200 meter over de zeespiegel. De reis is berekend op 3 tot 4 dagen. Deze reis heeft meerdere culturele historische bezienswaardigheden van nationaal waardigheid.

Vanaf de bergtop tussen Hovden en Haukeli zijn grote culturele en historische bezienswaardigheden te bewonderen. De reis begint bij het Hovden ski-centrum op ongeveer 800 meter boven zeeniveau, en gaat dan noordelijk richting Haukeli via Sloaros en Holmevasshytta. De route gaat door een prachtig bergachtig terein op 100 tot 1200 meter boven zeeniveau. De hele reis is verspreid over ongeveer 3 tot 4 dagen. Om zo goed mogelijk van de reis te kunnen profiteren is er enige ervaring met bergachtig terein geen overbodige luxe.

Wat voor uitrusting heb ik nodig?
De reis vereist dat u goed bent uitgerust, met goede schoenen, geschikte kleding en voldoende voedsel. Sommige delen van de route zijn niet gemerkt dus het is belangrijk dat u weet hoe met een kaart en kompas om te gaan. Denk eraan dat de weersomstandigheden erg onregelmatig kunnen zijn in de hoger gelegen gebieden.

Waar is de ontmoetingsplaats?
De reis begint bij Hovden ski-centrum waar er goede parkeermogelijkheden zijn. Nor-Way bussekspress verbindt het oosten en westen. Setesdal bussekspressen rijdt heen en terug. Beide bus bedrijven stoppen ook bij Hovden Centrum. kijk www.Nor-Way.no en www.setesdal-bilruter.no

Vanaf de parkeerplaats bij het ski-secntrum loopt een gemarkeerd pad over een oude weg van ongeveer 7 km vanaf Krossloskaret, een van de hoogste punten op 1225 meter boven zeeniveau Dit gaat verder op een pad naar Sloaros. Deze fase duurt ongeveer 5 uur. Er zijn veel culturele bezienswaardigheden te zien; zoals ingeraffineerde tekeningen van wilde dieren op verschilende rotswanden en resten van oude mijnen na de eerste wereld oorlog.

Bezoek ons VVV- toerist kantoor in Hovden Centrum voor meer informatie, en overnachtingsmogelijkheden voor deze reis.

Bron: Setesdal

0

Culturele ervaringen tussen Hovden en Haukeliseter

Recent bekeken pagina's