Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Setesdal VALLE

Dagtochten naar de Gloppefoss waterval

  • +47 37937529
  •  /  km From You
Overview
Details

De Gloppefoss waterval is één van de hoogste in het Setesdal, en biedt een spectaculaire natuurbelevenis.

De Gloppefoss waterval is één van de hoogste in het Setesdal, en biedt een spectaculaire natuurbelevenis. Gedurende de hele zomer ?zelfs gedurende periodes van droogte- is er voldoende water om een tocht naar de Gloppefoss de moeite waard te maken.
Vanaf rijksweg 9 volgt men het pad in de Veiåjuvet (juv = ravijn) door een prachtig landschap naar de Gloppefoss. De Veiåne rivier loopt door een dal omgeven door hoge bergen. De wandeling naar de waterval duurt ongeveer 2 uur. Onderwegs moet de Veiåne rivier meerde malen worden overgestoken, hetgeen onder normale omstandigheden geen enkel problem is, zelfs voor een gezin met kleine kinderen. Echter, na hevige regenval kan de waterstand dusdanig gestegen zijn dat het verstandiger is hiervan af te zien.
Er zijn parkeringsmogelijkheden direct langs de rijksweg 9. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat over een steenslagweg. Vanaf de keerplaats volgt een tractorweg die verder in de Veiåjuvet voert. In dit grootse landschap bent U alleen met de natuurkrachten, aangezien hier huis noch hut gebouwd is. De wandeling naar de Gloppafossen kan zonder kaart gemaakt worden, aangezien het pad makkelijk te volgen is door het dal en altijd de rivier volgt.
Details:
Het startpunt voor de wandeling naar de Gloppefossen bevindt zich ca. 9 km ten noorden van het centrum van Valle, net ten noorden van de Lunden camping. Duur: ongeveer 2 uur in één richting. Geschikt voor: families. NB! In periodes met veel regen is het noodzakelijk zelf te beoordelen of het verantwoord is de rivier over te steken. Parkeren: bij de rijksweg 9, buiten de slagboom. Afval: s.v.p. mee terug nemen. Het maken van vuur is ten strengste verboden! Zorg voor een lunchpakket!


  • Last Updated:
  • Source: Setesdal

Algemeen

Moeilijkheidsgraad
  • Medium
Landschap
  • Bosgebied
Seizoen
  • Herfst
  • Lente
  • Zomer

Buitenactiviteiten

Wandelen
  • Korte wandeltochten (1-4 uur)

Facts

Effort Level
Medium
Duration
4 uur
Landscape
Forest area
Season
Autumn
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad