BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder BYGLAND

Elgtun, Landeskogen - Ontmoeting met een eland

  • Landeskogen, Bygland
  • +47 99469342
  •  /  km From You
Overview

Nu heb je niet alleen de kans om de koning van het bos te zien, maar om hem ook te ontmoeten. Bezoek het elandenpark Elgtun in Bygland in Setesdal.

Hier ontmoet je de twee elanden Olga en Orvar. Ze zijn geboren in Zweden in mei 2014 en zijn gerezen als tamme dieren in Elgin. Ze kwamen naar Elgin in het najaar van 2014 en zullen de basis vormen van een kleine kudde van 5-10 elanden. De dieren zijn geleidelijk gewend geraakt aan menselijk contact.

Een goede omgeving voor de elanden is van het grootste belang. Dit gebied beschikt over verschillende bronnen van watern, het terrein is ruig en heuvelachtig, en de dieren hebben de kans om een rustig plekje voor zichzelf te vinden.

Drie keer per dag - om 10.00, 14.00 en 17.00 uur - worden de dieren gevoed, en je mag het terrein op om te kijken, als je dat wilt. Er zijn elke dag om 12 uur rondleidingen in het bos. Hopelijk heb je ontmoeting met Olga en Orvar.
Als je op een ander tijdstip aankomt kun je terwijl je wacht genieten van enkele andere activiteiten bij Elgin, zoals een elanden tentoonstelling, een natuurpad of een sieraden workshop. Er is ook een cafetaria.

Het Landeskogen Peace Center in Bygland wordt gerund door de organisatieTravel for Peace. Het imposante gebouwencomplex is tegenwoordig de thuisbasis voor tal van activiteiten die in verband staan met het doel van de organisatie. Het is prachtig gelegen op een paar honderd meter van de hoofdweg (Rv. 9) die door de vallei Setesdal loopt. Travel for Peace heeft uitgestrekte gebieden aan het elanden park Elgin toegewezen, en is een van de mede-eigenaars, samen met het bedrijf Naturexpo AS.

Elgtun is geopend van 1 juni tot 20. september; dagelijks van 09.00 tot 17.00.


  • Last Updated:
  • Source: Setesdal
Green Travel
The Elgtun, Landeskogen - Ontmoeting met een eland has obtained certification for their environmental efforts by:
Eco-Lighthouse
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages