Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Setesdal Valle

Het Setesdal-museum te Rysstad

  • Rysstad, Valle
  • +47 37936303
  •  /  km From You
Overview

Het museum presenteert een overzicht over de cultuur, geschiedenis en tradities in het Setesdal.

Setesdalsmuseet, Rysstad - Het museum presenteert een
overzicht over de cultuur, geschiedenis en tradities in het Setesdal. Tevens verkoop van souveniers en koffie/thee/ijs.

"Zo gingen we gekleed in Råbyggjelaget" Dit is een nieuwe expositie die in hoofdzaak handelt over de klederdrachten in de centrale en westelijke delen van Aust-Agder. Deze streek wordt ook wel het Råbyggjelaget genoemd; het gebied vanaf Iveland in het zuiden, tot Hovden en hoog gelegen boerderijen tegen de grens met Telemark. De expositie biedt een overzicht over zowel het alledaagse leven, maar focusseert in het bijzonder op feestelijke aangelegenheden zoals doop, confirmatie en
bruiloften. Een inhoudsrijke expositie met levensechte poppen, teksten en foto's schetst een realistisch impressie van de geschiedenis. De expositie toont tevens een korte fi lm over de betrokkenheid van de bevolking van het Setesdal in de turbulente jaren rond 1900.

"Waterkracht in het Setesdal" is een deel van de moderne geschiedenis. Meer dan willekeurig welke andere vorm van menselijke activiteit heeft waterkracht het aanzien van het Setesdal beïnvloed. Ondanks alle nadelen, heeft het dal er zelf ook baat bij dat voor de samenleving electriciteit opgewekt wordt. De natuur heeft lelijke wonden opgelopen, maar tegelijk heeft het inkomsten en arbeidsplaatsen geschapen.


  • Last Updated:
  • Source: Setesdal
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad