BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder BYKLE

Wandel van hut naar hut naar het hooggeberegte

 • -, Bykle
 • +47 37939370
 •  /  km From You
Overview
Details

3- daagse bergtocht van hut tot hut. De eerste fase is ongeveer 2 uur en kan beginnen in de namiddag of avond. Vandaar is deze reis goed geschikt voor een weekend.

De reis gaat helemaal naar het noorden in Setesdal Austhei. De startplaats is bij Berdalen op 800 meter boven de zeespiegel, en gaat tot 1200 meter hoog het gebergte in bij grote delen van de reis. Als u besluit de route via Bjåen te lopen komt u op 1400 meter boven zeeniveau. Met andere woorden; Het is een bergtocht.

Welke uitrusting is noodzakelijk?
De reis vereist dat u bent uitgerust, met passende sportkleding, en voldoende voedsel. Houd er rekening mee dat het weer in het hooggebergte erg verschillend kan zijn.

Waar is de ontmoetingsplek?
De reis begint bij Berdalen, waar parkeer mogelijkheden zijn. Nor-Way Bussekspress vebindt het oosten en het westen en Setesdaleksressen rijdt heen en terug. Beide busbedrijven stoppen bij de hoofdweg/rijksweg 9, ongeveer 1 km van de startplek van de reis. Kijk op www.nor-way.no en www.setesdal-bilruter.no. Vanaf de parkeerplaats gaat er een route door het bos en langs een rivier die met de ''T'' is gemerkt. Als u op uw overnachtingsplek bent aangekomen, verwacht u een fantastisch uitzicht over het gebergte in het westen. De volgende dag gaat de route van Berdalsbu naar Tjørnbrotbu en deze route gaat door het gebied van de ''villreinsstammen'' met wilde rendieren. Dit is een grote trek route voor europa's zuidelijkste populatie van wilde rendieren. Dit gebied is in de geschiedenis gebruikt als jachtplek. Naast de weg zijn er graafplaatsen van wilde dieren te zien, getuigen van menselijke activiteit. Het oversteken van kruising van de rivier bij Nedre Viervadet kan uitdagend zijn, vooral als er veel regen is gevallen.

De volgende dag gaat de reis van Tjørnbrotbu naar Hovden. Bjåen Tjørnbrotsbu ligt 1300 meter boven zeeniveau en hiervandaan zijn er twee alternatieven voor de laatste fase. Route 1; de snelste en gemakkelijkste route gaat naar Hovden en duurt ongeveer 3,5 uur. De hele reis verloopt in laag terein, en gote delen van de route is langs de ''Byrtemannsbekken'' rivier.
U loopt in het grensgebied van het Hovden natuurgebied wat uniek is in zijn soort. Het gebied is beschermd met het doel om een mooi natuurlijk landschap te behouden. De reis eindigd dichtbij Hovden Centrum waar u onder anderen kan overnachten bij Hovden Fjellstoge of het Vandrehjem (jeugdherberg) die samenwerkt met DNT.

Route 2 is veeleisender. Deze gaat noordelijk over Bjåen en delen ervan gaan tot 1400 meter boven zeeniveau. Deze route heeft een paar stijgingen in het begin, met vervolgens ruw terein. Bij Storesåta en Lislesåta begint het met neerdalingen naar Bjåen. Het hele stuk is ongeveer 5 tot 6 uur. Er zijn vele overnachting mogelijkheden in Hovden, hotellen, hutten of appartementen. kijk www.hovden.no of neem contact op met het VVV-kantoor in het centrum van Hovden.


 • Last Updated:
 • Source: Setesdal

Algemeen

Moeilijkheidsgraad
 • Expert
Landschap
 • Berggebied
Seizoen
 • Herfst
 • Zomer

Buitenactiviteiten

Wandelen
 • Gemarkeerde paden
 • Meerdaags

Facts

Effort Level
Expert
Duration
3 dagen
Landscape
Mountain area
Season
Summer
Green Travel
The Wandel van hut naar hut naar het hooggeberegte has obtained certification for their environmental efforts by:
Eco-Lighthouse
Environmental certification of private and public enterprises, also tourism.
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages