Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Charging point in Hovden
Charging point in Hovden.
Photo: Kirsten Leira

Met je elektrische auto de bergen in

Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

EV-laadpunten – Tot je dienst!

Als onderdeel van het programma om Setesdal een duurzame toeristenbestemming te maken, is langs de hoofdweg RV 9 een aantal laadstations voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Het meest recent toegevoegde punt bevindt zich op de grote parkeerplaats in het centrum van Hovden.

Tesla charging station in Bygland
Tesla charging station in Bygland.
Photo: Kirsten Leira

Tesla Superchargers

Op je rit door Setesdal vind je laadpunten in Evje, Bygland, Rysstad, Valle, Bykle en Hovden. In Bygland en Hovden zijn bovendien ook nog twee Tesla superlaadstations.

In Bygland bevindt het zich tussen het museum. Het nieuwe laadstation in het centrum van Hovden telt niet minder dan 12 Tesla-laadpunten (superladers) en bovendien 6 snellaadpunten en 6 type-2-punten van energiebedrijf Fortum.

Een complete lijst met alle laadstations vind je op ladestasjoner.no
 

Plaatselijke en klimaatvriendelijke energie

Samen met de Aust-Agder districtsraad en het groene staatsenergiebedrijf Enova heeft de regiogemeente van Setesdal er hard aan gewerkt om snellaadpunten in de vallei te installeren.

De regiogemeente omvat de vier gemeenten in Setesdal die samen sinds 2015 systematisch hebben toegewerkt naar de voltooiing van het project. Het doel was om de transportsector in Setesdal van stroom te voorzien, en je kunt je nu met allerlei EV’s van Kristiansand naar Hovden verplaatsen. In combinatie met de E134 is er nu een EV-laadcorridor vanuit Oslo in het oosten naar Haugesund in het westen en naar Kristiansand in het zuiden.

Bykle (waar Hovden ligt) is een van de grootste ‘waterkrachtgemeenten’ van Noorwegen en zodoende is het logisch om voor dit klimaatvriendelijke en innovatieve project lokale energie te gebruiken.

Your Recently Viewed Pages