Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Terrain park Hovden Alpinsenter
Hovdenparken på sitt beste.
Photo: Scuballoon

Hovden terreinpark

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Creativiteit en ontwikkeling

Het 1250 meter lange terreinpark in Hovden wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en beste snowboard- en freeskiparken van Noorwegen. Het bevat meer dan 30 creatieve en spannende elementen. Voor de kleintjes is er een apart gebied aangelegd: het ‘Tusseland’.

Het ‘Bukkerittet’ terreinpark wordt algemeen beschouwd als een van de beste snowboard- en freeskiparken van Noorwegen. Het is geschikt voor snowboarders van alle niveaus.

Er zijn allerlei spannende toestellen aangelegd in het park, zoals rails, boxen, grote schansen, funboxen en verschillende andere elementen.

Aangezien het Hovden Alpineskicentrum ernaar streeft om het beste snowboard- en freeskipark in Noorwegen te ontwikkelen, worden er het hele seizoen veranderingen en verbeteringen aangebracht aan het park.

Het blauwe gebied (‘Blåparken’) bevindt zich in het hoogste deel van het terreinpark. Het is bedoeld voor alle niveaus en uitstekend voor beginners.

Het rode gebied (‘Rødparken’) is voor meer gevorderde rijders. Het is afgebakend met hekken en er is een ‘Jerrytrap’ geïnstalleerd om te voorkomen dat onervaren rijders er per ongeluk in kunnen komen.

Hovden terrain park
Hovden terrain park.
Photo: Øystein Kvanneid

"Jerry-trap"

‘Jerrytrap’ om ongelukken te voorkomen

Het Hovden alpineskicentrum heeft een zogenaamde Jerrytrap geïnstalleerd om te zorgen dat onervaren snowboarders en terreinskiërs niet in het gedeelte voor ervaren skiërs kunnen komen. De ‘val’ bestaat uit een rail over een twee tot drie meter grote opening waar je overheen moet om in het rode gebied (voor gevorderden) te komen. 
Het hoofddoel van deze actie is uiteraard het voorkomen van ongelukken en gevaarlijke situaties. Snowboarders die op hoge snelheid op een van de grote elementen of sprongen afkomen, kunnen onmogelijk zien of zich bijvoorbeeld een gezin met kleine kinderen bij hun landingsplaats bevindt.

Your Recently Viewed Pages