Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Svalbard Svalbard Svalbard
Svalbard Svalbard
Credits
Svalbard.
Photo: Sophie Cordon
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Svalbard: Naast de Noordpool

Welkom bij Svalbard (ook wel Spitsbergen), een eilandengroep met met ijs bedekte fjorden, gletsjers, hoge bergen en een unieke flora en fauna – inclusief ijsberen. Een perfecte locatie voor noorderlicht expedities, met een hoop verschillende noorderlicht activiteiten.

De Svalbard eilanden liggen in de Arctische Oceaan, tussen Noorwegen en de Noordpool. Hier vind je ongerepte wildernissen en unieke wilde dieren in een ruige en fragiele omgeving. Naast de ongeveer 3000 ijsberen leven er ongeveer 2500 mensen, waarvan 2000 in Longyearbyen, het administratieve centrum en de grootste nederzetting op het eiland.

De middernachtzon zorgt ervoor dat vanaf het begin van de lente tot het einde van de herfst het hier altijd licht is. Tijdens de poolnachten van november tot februari is het juist het tegenovergestelde, en is er in Longyearbyen geen daglicht. Een uitstekende plek om het noorderlicht te zien, en zo denken wel meer mensen erover. Van heinde en verre komen mensen naar Svalbard om van het noorderlicht te genieten. Svalbard is eigenlijk de enige plek op aarde waar je het licht zelfs overdag kunt zien.

Marcela Cardenas
Longyearbyen, Svalbard
Svalbard
Roy Mangersnes/wildphoto.no/www.nordnorge.com
Longyearbyen, Svalbard
Longyearbyen, Svalbard
Marcela Cardenas
Svalbard
Svalbard
Marcela Cardenas / www.nordnorge.com / Longyearbyen
Longyearbyen, Svalbard
Longyearbyen, Svalbard
Marcela Cardenas
Longyearbyen, Svalbard
Longyearbyen, Svalbard
Björn Klauer/www.nordnorge.com

Uitstekende noorderlicht condities

Met zo’n 900 kilometer ten noorden van Noorwegen en 1300 kilometer verwijderd van de Noordpool biedt Longyearbyen unieke omstandigheden voor noorderlicht activiteiten. Tijdens de poolnacht is het aurora borealis zelfs te zijn tijdens het middageten. In oktober en februari kun je overdag genieten van het blauwe Arctische licht en ’s avonds het noorderlicht.

Met de meest noordelijke luchthaven, uitstekende overnachtingsmogelijkheden en een enorme keuze aan avonturen en activiteiten is Svalbard de toegangspoort tot de Pool en een eersteklas bestemming voor noorderlichttochten.

Dingen om te doen in Svalbard

  • Kies uit een selectie van noorderlicht excursies
  • Rijden op een hondenslee of sneeuwscooter
  • Wandelen bij een gletsjers en op sneeuwschoenen
  • Jagen naar het noorderlicht in de Arctische wildernis

Lees meer over Svalbard


Noorderlichtaanbiedingen

Ontdek het noorderlicht met Basecamp Spitsbergen

Hondensleeën tijdens de poolnacht in Spitsbergen is een unieke ervaring. Bestuur je eigen hondenslee en ga samen met Basecamp Spitsbergen voor een 2-daagse tocht op zoek naar het noorderlicht.

Prijs: NOK 9.990 p.p.
Inclusief: Je eigen hondenteam, slaapzak, slaapmat, warme thermokleding, 2x middageten, ontbijt en avondeten, overnachting in een tent en een ervaren gids met alle nodige uitrusting.

Boek je hondenslee avontuur

Noorderlichtpakket met Spitsbergen

Spitsbergen Travel biedt een avontuurlijk pakket voor degene die graag de Arctische regio willen zien en het noorderlicht willen ervaren. Luister naar de stilte van het Poolgebied en geniet van het mooie landschap en het poollicht, allemaal terwijl je op een hondenslee over de sneeuw glijdt.

Prijs: NOK 3.065 p.p (2 personen per hondenslee)
Inclusief: Noorderlicht hondenslee excursie, rondleiding en 3 nachten in het Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen met ontbijtbuffet.

Boek je noorderlicht poolervaring

IJsgrot tocht – een bevroren avontuur

Svalbard Wildlife Expeditions bidet een avontuurlijk pakket voor degene die graag de gletsjers en ijsgrotten wilt verkennen. Ervaar de ondergrondse ijshallen, nauwe doorgangen en dikke lagen van ijskristallen.

Prijs: NOK 730 p.p.
Inclusief: Transport van en naar de accommodatie, sneeuwschoenen, helm, hoofdlamp, harnas, klimijzers, iets warms te drinken, koekjes en een gids met alle benodigde veiligheidsuitrusting.

Boek je ijsgrot avontuur


Bekijk een video van het noorderlicht in Svalbard


Reizen naar

Met het vliegtuig:
  • SAS en Norwegian vliegen naar Longyearbyen (LYR) vanuit Oslo (OSL) en Tromsø (TOS). Houdt er rekening mee dat je een geldige ID of paspoort nodig hebt bij de Schengengrens.

Lees meer over reizen naar Noorwegen


Wat te doen


Waar te verblijven


Noorderlichtverwachting

 

Svalbard biedt meer

Waarom wachten tot je er bent? Bekijk wat er allemaal te zien is.

×

Lees meer

RECENTLY VIEWED ARTICLES PLACEHOLDER