Skip to main content
Unknown Component
civid: 585ac76ede60858da447a9d4
name: plugins_common_social_share (widget)
Gol

Klimmen - farsetberget, Gol

De rots is ten westen van Gol. De muur is op het oosten gelegen en heeft een mooi uitzicht over de vallei.

KLIMMEN
Bottom sector is verticaal naar boven, terwijl de bovenste sector "dief Kelder Wall" is de steile plaat, voor zover van toepassing.

"Dief Kelder Wall" is aanzienlijk lichter in de bodem van de muur is dan aan de top. Enkele van de routes nodig zou kunnen hebben een spel met een borstel.

Blij om hier te klimmen in de schaduw in de zomer na 15.00 uur. Farsetberget verdient meer bezoekers dan nu het geval is. PS, de muur droogt na de late regen.

GEOLOGIE
Rock bestaat voornamelijk uit diorittisk op granieten gneiss.

TOEGANG
Van Gol: Neem Rv52 naar Hemsedal. Na ca. 200-300 meter, neemt het puntje van de bossen, volg de tip Skogvegen tot aan de kruising Rotneim / Hemsedal. Sla rechtsaf en rijdt ongeveer 50 meter. Neem de onverharde weg naar links (Skaraåsen-tolweg).

Volg deze voor ongeveer 1,5 km. Parker in een scherpe venstresving.Følg pad vanaf de parkeerplaats bord tegen "Skaga". 50 meter na een poort, ga naar de rots.

GESCHIEDENIS
De muur werd ontworpen in 1997 en het bovenste gedeelte heet "illegale kelder muur". De naam komt uit een grot die zich onder de muur, en volgens de legende, wordt het van oudsher zijn een dief die was er ondergedoken met zijn gestolen goederen.

Terje Halstengård en leeftijd Bjørnstad was op zoek naar nieuwe velden te ontwikkelen. Enkele jaren daarvoor had ze keken naar een steile muur onder Farsetberget, maar tips van docenten op de volkshogeschool heb ze te kijken naar Farsetberget.

De muur was aanvankelijk een groot deel van het bos bedekte, leeftijd en Peter zag het potentieel. Kettingzagen, benzine en olie werden gevonden en na een intensieve werk naar voren als de nieuwe muur en klaar om te worden geboord. Er is ook een grote potenisal voor nieuwe routes in de muren in de buurt.

Opmerking: Alle klimmen op eigen risico.

Het boek "Klatreperler"
Er zijn verschillende klimwanden in de omgeving; nacht in Nesbyen, Sundre Mountain en Husar Mountain in Ål. Het boek "Klatreperler" bevat 20 routes, en kan een bron van inspiratie zijn voor zowel nieuwe als ervaren klimmers.

Het boek kost NOK 299, - en kunnen gekocht worden bij de Touristen Buro.

Bron: Hallingdal Reiseliv

0

Klimmen - farsetberget, Gol

Recent bekeken pagina's