Skip to main content
Unknown Component
civid: 585acd7eb33a548def6ecc8b
name: plugins_common_social_share (widget)
Lindesnes
TripAdvisor rating of 4.5

6

Ryvingen Fyr

Boeken

Ryvingen lighthouse is Norway's southernmost lighthouse!

Het vuurtorenstation werd in 1867 opgericht en was tot aan 2002 bemand. De overheid is de eigenaar van het zuidelijke deel van het eiland (ca. 12,3 ha). Grote delen van Ryvingen horen tegenwoordig bij Skjærgårdsparken en op mooie dagen is het eiland een populaire bestemming. In de haven ligt een pier en een stoombootkade.

In de zomer verzorgt vrijwilligerorganisatie Ryvingens Venner overnachtingen in de vuurtoren en zoals eerder vermeld is alles net zo georganiseerd als bij de toeristische berghutten. Het is mogelijk om vooraf overnachtingen te boeken, maar voor een beperkt aantal plekken per nacht. U kunt telefonisch contact opnemen met de organisatie om te informeren of er nog plek is.

's Winters is Rita Dyrstad de gastvrouw op de vuurtoren en u kunt vooraf overnachtingen boeken.

Info zomerperiode: 
30 slaapplaatsen. Eigen keuken en woonkamer voor de gasten. Alle keukengerei is aanwezig. Beddengoed/slaapzak meenemen. Er is een toilet en douchegelegenheid. Water uit het reservoir kan gedronken worden. Er is geen georganiseerd vervoer, maar u kunt contact opnemen met het toeristenbureau voor informatie over bootverhuur en/of huur van een boot met stuurman.

Info winterperiode: 
25 slaapplaatsen verdeeld over 5 kamers. U komt aan in een verwarmde vuurtorenwoning. Bed met lakenzak en dekbed/kussen moet worden gehuurd. De gasten hebben toegang tot het toilet en de douche in de vuurtorenwachterswoning. Alle keukengerei is aanwezig.

Bron: Visit Lindesnes

0

Ryvingen Fyr

Boeken

Recent bekeken pagina's