BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Southern Norway Agder LINDESNES

Ryvingen Fyr

  • Ryvingen, Lindesnes
  • +47 91998337
  •  /  km From You
Overview

Ryvingen lighthouse is Norway's southernmost lighthouse!

Het vuurtorenstation werd in 1867 opgericht en was tot aan 2002 bemand. De overheid is de eigenaar van het zuidelijke deel van het eiland (ca. 12,3 ha). Grote delen van Ryvingen horen tegenwoordig bij Skjærgårdsparken en op mooie dagen is het eiland een populaire bestemming. In de haven ligt een pier en een stoombootkade.

In de zomer verzorgt vrijwilligerorganisatie Ryvingens Venner overnachtingen in de vuurtoren en zoals eerder vermeld is alles net zo georganiseerd als bij de toeristische berghutten. Het is mogelijk om vooraf overnachtingen te boeken, maar voor een beperkt aantal plekken per nacht. U kunt telefonisch contact opnemen met de organisatie om te informeren of er nog plek is.

's Winters is Rita Dyrstad de gastvrouw op de vuurtoren en u kunt vooraf overnachtingen boeken.

Info zomerperiode: 
30 slaapplaatsen. Eigen keuken en woonkamer voor de gasten. Alle keukengerei is aanwezig. Beddengoed/slaapzak meenemen. Er is een toilet en douchegelegenheid. Water uit het reservoir kan gedronken worden. Er is geen georganiseerd vervoer, maar u kunt contact opnemen met het toeristenbureau voor informatie over bootverhuur en/of huur van een boot met stuurman.

Info winterperiode: 
25 slaapplaatsen verdeeld over 5 kamers. U komt aan in een verwarmde vuurtorenwoning. Bed met lakenzak en dekbed/kussen moet worden gehuurd. De gasten hebben toegang tot het toilet en de douche in de vuurtorenwachterswoning. Alle keukengerei is aanwezig.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Lindesnes
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with TripAdvisor
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven