Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Romsdalshorn, Vengedalen
Vengedalen valley and Vengedalsvatnet lake.
Photo: Øyvind Heen - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Toerisme in Noorwegen

Hier vind je informatie, statistieken en trends voor toerisme in Noorwegen.

Een ongewoon jaar

Het jaar 2015 was een ongewoon jaar voor het toerisme in Noorwegen. Hoewel de afname van de olie-sector heeft geleid tot minder zakelijke overnachtingen, heeft de daling van de Noorse Kronen vakantiegangers meer mogelijkheden gegeven. Voor het eerst sinds 2010 was er een stijging in buitenlandse gastovernachtingen in zowel het zomer- als winterseizoen. Tevredenheid onder de toeristen was hoger dan de voorgaande jaren.

2015 in nummers

Er was een totaal van 31,6 miljoen overnachtingen in 2015, een stijging van 4% van vorig jaar. Het aantal internationale toeristen* bij Noorse hotels is met 12% gegroeid naar 3,6 miljoen, dat is 382,000 meer dan in 2014. Vakantie en recreatie hotelovernachtingen is met 13% gestegen.

*internationale toeristen is inclusief zakenmensen en vakantiegangers die tenminste 1 nacht hebben overnacht.

Meer dan fjorden

Veel mensen associëren Noorwegen met de natuur, fjorden, bergen, kou en het noorderlicht. Maar respondenten zeiden in 2015, 5% meer dan in 2014, het eens te zijn met de stelling dat er interessante cultuur en geschiedenis te ervaren was in Noorwegen. Er waren ook 5% meer mensen die het eens waren dat je een opwindend stadsleven kunt ervaren in Noorwegen.

Belangrijkste markten

De grootste markten voor toerisme in Noorwegen zijn Duitsland, Zweden, Denemarken, de UK en Nederland. Het aantal overnachtingen van Amerikaanse toeristen groeit nog steeds, en Frankrijk, Italië en Spanje stijgen ook langzaam.

Lees meer

Lees meer over de statistieken in dit rapport voor reizen en toerisme 2015 in Noorwegen.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad