Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trysil
Trysil.
Photo: Ola Matsson / www.skistar.com/ Trysil
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Knus bij de pistes - De 9 grootste skicentra in Noorwegen

De lijst van de grootste skigebieden in Noorwegen is gebaseerd op de cijfers van de Noorse Apline Resorts Association. Alle genoemde skigebieden hebben in de afgelopen jaren uitstekende faciliteiten voor kinderen ontwikkeld - daardoor zijn het zeer gezinsvriendelijke bestemmingen.

BeitostølenFoto: C.H./Visitnorway.com

Click to activate

1. Trysil

Het grootste skicentrum van Noorwegen – 40 liften en meer dan 70 kilometer aan afdalingen die ervoor zorgen dat drie hellingen van de berg met elkaar worden verbonden tot een afwisselend skigebied.

 

AD: Heb je een auto nodig? Bekijk de prijzen en maak je reservatie op Auto Europe.


2. Hemsedal

Een van de grootse skibestemmingen van Noorwegen en door velen als de beste bestempeld. Hemsedal is een veelzijdige wintersportplaats met 20 liften, 50 pistes en activiteiten voor jong en oud. Lees meer over het Hemsedal Skigebied.


3. Hafjell

Als plaats voor de reuzenslalom en slalom gedurende de Olympische Winterspelen in Lillehammer in 1994 biedt Hafjell op 15 kilometer van Lillehammer de gelegenheid voor opwindend skiën. Neem de gondellift naar de top en kies voor de vele lange afdalingen. Je hebt hier de keuze uit 30 pistes die in totaal 40 kilometer lang zijn.

Kvitfjell

Hafjell is sinds kort samengevoegd met Kvitfjell, een relatief kleine skigebied ten noorden van Lillehammer met de magnifieke Olympische Afdaling die bij de Olympische Winterspelen in 1994 in Lillehammer is gebruikt. Tussen haakjes, het laatste stuk van de piste is veel steiler dan op de televisie te zien is. Uiteraard is er ook een zeer mooi ontworpen skigebied voor kinderen in Kvitfjell.


4. Geilo

Een van de oudste ski resorts in Noorwegen met 40 pistes en vier terreinparken. Geilo wordt gezien als een perfect plek voor skikiting. Het is ook een familie vriendelijk resort, met goed aangegeven pistes en genoeg activiteiten voor kinderen. Lees meer over het Geilo Skigebied.


5. Oslo Winter Park

Met 18 pistes en zeven liften is het Oslo Winter Park kleiner dan de meeste Noorse skigebieden, maar biedt toch nog goede mogelijkheden op maar 20 minuten van het centrum van de Noorse hoofdstad. De Wereldkampioenschappen Snowboarden (WSC) werden hier gehouden in februari 2012.


6. Norefjell

Prima afdalingen en dat op maar 100 kilometer afstand van Oslo, zorgen ervoor dat dit een populaire skibestemming is. In Norefjell werden alle alpine evenementen georganiseerd voor de Olympische Spelen in Oslo in 1952. 


7. Voss & Myrkdalen

Voss Resort en Myrkdalen hebben samen 19 liften met beide 22 pistes en een overvloed aan activiteiten voor kinderen en volwassenen. Er is een skibus in het weekend en tijdens feestdagen, waarmee je van het centrum van Voss rechtstreeks naar het resort kan reizen. Als je niet wilt of kan skiën, zijn er andere activiteiten, of je kan leren skiën bij de skischool van het resort. Rondleidingen en cross-country skiën is ook beschikbaar.


8. Hovden

Het grootste skigebied in het zuiden van Noorwegen, Hovden, gelegen in het mooie Setesdal biedt 34 pistes, 10 liften en ruim 34 kilometer aan mooie afdalingen.


9. Rauland

De drie resorts in Rauland zijn verbonden met een gratis skibus, en je hebt slechts 1 skipas nodig. Daarmee is het werkelijk de grootste skiresort in Telemark. Het resort is gezinsvriendelijk en naast het skiën kun je ook nog andere activiteiten doen. Een leuke bezigheid voor jong en oud.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad