Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Interview met toeristen nr. 3

Outdoor-liefhebber Gabriel Reboul uit Aix-en-Provence in Zuid-Frankrijk runt in zijn woonplaats een saladbar. Groen-denken is volgens deze snowboarder een van de sterke punten van Noorwegen, en hij is snel verslaafd geraakt aan de relaxte Noorse lifestyle.

Wat was je idee van Noorwegen voordat je er voor het eerst naartoe ging?
– Mijn grootmoeder is van Noorse afkomst dus de cultuur en de voordelen van de Noorse manier van leven werden me als kind al bijgebracht, en ik ben er echt verliefd op geworden.

Wat is er dan zo fantastisch aan Noorwegen?
– Ten eerste zullen toeristen zich al snel realiseren dat Noren heel erg relaxt zijn. Mensen zijn hier cool en ruimdenkend. Een bepaalde arrogantie die ik elders wel ben tegengekomen bestaat hier gewoon niet. Lees meer over de Noorse manier van leven.

Wat doe je graag als je in Noorwegen bent?
– Ik doe het liefst de dingen die de lokale bevolking ook doet, dus alle mogelijke winteractiviteiten, waaronder snowboarding. Mijn favoriete zomeractiviteiten zijn wandelen en natuurlijk vissen in de rivieren en in de oceaan, wat onder de jonge lokale bevolking steeds populairder wordt.

Wat voor foto’s plaats je van Noorwegen op sociale media?
– Landschappen, want de Noorse omgeving is echt heel bijzonder. Soms plaats ik ook wat plaatjes van het levendige nachtleven in Oslo.

Wat vind je als eigenaar van een groene saladbar van het eten in Noorwegen?
– In eerste instantie kom je tegen dat de Noren traditiegetrouw liefhebbers zijn van de lokale worstjes. Maar daarnaast heb je dan de keuken ‘nieuwe stijl’, die is gebaseerd op verse, gezonde ingrediënten uit de nieuwe Noorse cuisine. Noorse chefs krijgen steeds vaker internationale erkenning, net als hun collega's in Denemarken en Zweden, en dat is een positief fenomeen. Lees meer over eten Noorwegen.

Wat voor vragen krijg je van je Franse vrienden over Noorwegen?
– Ze vragen zich af of het hier het hele jaar compleet donker is; en of Noren alcoholisten zijn; en of mensen elkaar vermoorden of zelfmoord plegen. Dat is natuurlijk allemaal niet zo. Maar ja, veel Fransen geloven ook nog steeds dat Oslo de hoofdstad van Finland is.

Wat zijn je favoriete Noorse cadeaus voor je vrienden in Frankrijk?
– Heel erg populair is de lokale kaas Den Blinde ku (‘de blinde koe’). Die is met name populair vanwege de ambachtelijke bereidingswijze. Gedroogde eland is ook altijd een hit. En ik heb ook een keer drie kilo zalm meegenomen voor mijn vrienden in de restaurantbusiness, en dat viel goed in de smaak.

Nog andere dingen die je aan Noorwegen binden?
– Nou, ik heb hier een meisje ontmoet waar ik mee wil trouwen.

Leuke buitenactiviteiten in Oslo

Lekker eten in Oslo

Lees wat andere toeristen ervan vinden

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad