Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Interview met toeristen nr. 6

Paola Mora (links) en Ana Paula González Horn organiseren sportevenementen voor jonge mensen in Mexico-Stad, dat met meer dan 21 miljoen bewoners op 1.485 vierkante kilometer de grootste stedelijke agglomeratie van het Westen is. Ter vergelijking: Noorwegen telt net 5 miljoen inwoners verspreid over 385.178 vierkante kilometer.

Beste vriendinnen Mora en González waren in verband met hun werk in de Olympische stad Lillehammer. Ze hebben van hun vierdaagse bezoek gebruik gemaakt om de Noorse natuur en de nabije hoofdstad Oslo te verkennen.

Wat was voor jullie het verrassendst aan Noorwegen?
— Nou, de Noren met wie we hebben kennisgemaakt of gewerkt zijn allemaal heel ruimdenkend en bescheiden. Iedereen is hier benaderbaar. Tijdens een ceremonie in Lillehammer stonden we vrij dicht bij de koning en de kroonprins, die allebei een rechtdoorzee en nuchtere indruk maakten. Het was bijna alsof we onder vrienden waren.

Wat is het grootste verschil tussen Mexicanen en Noren? 
— Mexicanen praten veel meer. Noren zijn veel stiller en terughoudend, of misschien zijn ze gewoon beleefd.

Jullie organiseren sportevenementen in het dagelijks leven. Hebben jullie hier nog iets actiefs buiten gedaan? 
— We hadden één dag vrij tijdens de conferentie en die hebben we doorgebracht in het alpine centrum in Hafjell. Dat was een heerlijke dag in een prachtige omgeving.

Nog andere geslaagde sportbelevingen? 
— We hebben curling geprobeerd en moeten toegeven dat dat veel lastiger is dan het lijkt. 

Jullie zijn in verschillende plaatsen geweest – wat vind je van het openbaar vervoer in Noorwegen?
— Het is heel erg stipt. We zijn met een gloednieuwe trein van Lillehammer naar Oslo gereisd, en dat was snel en comfortabel. Ook het gratis internet en de oplaadfaciliteiten aan boord vonden we heel prettig, want die zijn voor ons heel erg belangrijk.

Nog vreemde ervaringen gehad in Noorwegen? 
— Oh ja: kabeljauw voor het diner. Gewoon omdat het een vis is die we thuis ook hebben. Hier vind je overal kabeljauw. Lees meer over de voedseltradities in Noorwegen.

Heb je nog iets gegeten wat je erg lekker vond? 
— Brunost, de Noorse bruine kaas vonden we erg lekker. Het lijkt verrassend veel op onze Cajeta, een heerlijke Mexicaanse karamelsaus die we bijna overal op doen.

Wat vertel je je vrienden in Mexico straks over Noorwegen? 
— Dat ze er vooral in de zomer naartoe moeten gaan, want ze zijn absoluut niet gewend aan sneeuw en lage temperaturen. Hoewel ze de eindeloze witheid van het winterseizoen misschien juist heerlijk zouden vinden.

Dit is jullie eerste keer in Noorwegen. Wanneer kom je terug?
— In de zomer, voor een fjordencruise. Lees meer over de Noorse fjorden.

Goede visrestaurants in Oost-Noorwegen

Buitenactiviteiten in het Lillehammer-gebied

×

Lees wat andere toeristen ervan vinden

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad