Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Oslo Oslo
Credits
Oslo.
Photo: Visit Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Interview met toeristen nr. 4

Een familieaangelegenheid. De familie Royle uit Glasgow in Schotland is een vrolijk viertal bestaande uit ouders Jacob en Lis en kinderen Ida (4) en Alva (2, niet aanwezig tijdens dit gesprek). Hij is oceanograaf, zij ontwerper van windturbineparken. Deze doorgewinterde buitenmensen gaan zo vaak naar Noorwegen als ze maar kunnen.

Hoe is Noorwegen voor gezinnen?
–– Wij vinden Noorwegen beter georganiseerd en beter geschikt voor reizen met kinderen dan bijvoorbeeld de Alpen. We vinden het daarnaast heel prettig dat alle activiteiten goed zijn voorbereid en dat vervoer en andere faciliteiten altijd op tijd zijn – een verademing ten opzichte van waar wij thuis aan gewend zijn. Lees meer over skiën in Noorwegen.

Aan welke plaatsen en gebieden in Noorwegen bewaren jullie de beste herinneringen?
–– We hebben genoten van Oslo; van het mooie binnenland van de provincie Telemark; van de Fjorden en van een rondreis met Hurtigruten. We hebben verschillende soorten activiteiten ondernomen, van kamperen op een eiland tot het beleven van het noorderlicht. In totaal zijn we al zo’n 15 keer in Noorwegen geweest. Lees meer over het noorderlicht.

Andere voordelen?
–– Vergeleken met de lokale bevolking van veel andere landen spreken Noren erg goed Engels. Dat is heel handig als je door het land reist.

Hoe zit het met de reiskosten?
–– Het kan hier wat duur lijken maar er zijn dikwijls goedkopere alternatieven als je even wat verder zoekt. Wij eten meestal in nieuwe en vrolijke eetgelegenheden, of nemen ons eigen eten mee en eten dat dan ergens midden in de natuur op. We hebben net een fantastisch Thais eethuis in Oslo ontdekt dat zowel goed als redelijk geprijsd bleek.

Als je ‘Noorwegen’ zegt tegen landgenoten, waar denken ze dan aan?
–– Ongetwijfeld aan de skimogelijkheden en Hurtigruten.

Wat vertel je mensen thuis over Noorwegen?
–– Noorwegen biedt een totaal andere vakantiebeleving. Dit gaat niet over naar het buitenland gaan om dronken te worden, maar om van de geweldige activiteiten te genieten. Lees meer over dingen te doen in Noorwegen.

Wat neem je mee naar huis als souvenir?
–– Warme wollen onderkleding voor kinderen. De kwaliteit is hier erg goed omdat Noren de gewoonte hebben om hun kinderen mee naar buiten nemen, zelfs als het erg koud is. Bij ons thuis worden kinderen binnen gehouden als het koud wordt. In Noorwegen vind je de juiste kleding om in alle mogelijke weersomstandigheden buiten te spelen en pret te hebben.

Neem je nog cadeautjes mee uit Noorwegen?
–– Ja, de lokale bruine kaas, Brunost, die erg populair is bij kinderen. En natuurlijk de klassieke Noorse Freia melkchocolade. Lees meer over Noorse eettradities.

Lees meer over de plekken die het gezin Royle heeft bezocht

Andere toeristenverhalen

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad