Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Alta Alta
Credits
Alta.
Photo: Visit Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Het stel uit de Tsjechische Republiek was op zoek naar plezier en een paar uitdagingen, zoals een hondenslee besturen. Daarnaast wilden Denisa Faltynkova en Radim Jurdie ten minste één maand doorbrengen in een nieuwe, spannende plaats om de cultuur te leren kennen. Tussen de vele reisopties vonden ze op de werkuitwisselingssite Workaway.info een advertentie voor aantrekkelijk werk. Vlak bij de stad Alta werd ze in ruil voor eten en onderdak een positie aangeboden in de hondensleebusiness.

Waarom Noorwegen?
–– We zijn allebei gek op reizen en hebben al behoorlijk wat van de wereld gezien. Deze keer wilden we het leven van iemand op een exotische plek ervaren.

Hoe hebben jullie je trip gepland?
–– Voordat we besloten om te gaan, hebben we eerst veel gelezen over de cultuur in het Noordpoolgebied – een beetje een mentale voorbereiding op een langer verblijf.

Hoe heeft het allemaal uitgepakt?
–– We vonden accommodatie in het Gargia Fjellstue, een gezellig, rood geverfd houten berghotel op 70 graden noorderbreedte, net 30 minuten rijden van het Alta vliegveld.

Hoe vond je het Finnmark-gebied?
–– Wij vonden de absolute stilte heerlijk, en de immense, onaangetaste natuur; maar ook de charmante tegenstelling tussen de kalmte van de regio en hoe druk mensen schijnen te zijn en met hun dagelijkse dingen in de weer zijn. Uiteraard dwingt het klimaat je wel om je te concentreren op waar je mee bezig bent. Lees meer over Alta.

Hoe was het om een hondenslee te besturen?
–– Eerlijk gezegd was dat veel minder makkelijk dan we hadden verwacht. Je moet een bepaald ritme vinden en leren hoe je een grote groep blaffende honden in bedwang houdt die je heel hard voorttrekken. Maar, de beloning is een heel duidelijk gevoel van ‘controle hebben’.

Wat vonden jullie verder nog leuk om te doen?
–– We vonden het lekker om te wandelen en lieten ons niet ontmoedigen als de weersomstandigheden niet mee zaten, maar liepen dan met traditionele sneeuwschoenen aan. Voor ons was het een nieuwe en leuke manier om de natuur van dichtbij te ontdekken.

Hoe is het eten in Finnmark?
–– Lokale ingrediënten zoals zalm en rendier worden vaak geserveerd in verschillede soorten stoofpotten en soms ook in verrassende combinaties met specialiteiten van het seizoen, zoals blauwe bessen - dat vonden we allemaal erg lekker. Lees meer over de voedseltradities in Noorwegen.

Wat voor foto’s plaats je op sociale websites?
–– Vooral landschappen, maar we plaatsen zelden in real time aangezien we ons liever concentreren op waar we zijn – hier en nu.

Wat neem je mee naar huis als souvenir?
–– Traditionele gebreide truien. We hopen een paar klassieke modellen te vinden in tweedehandswinkels. Meer over winkelen in Noorwegen.

Is Noorwegen een goede keus voor verliefde stellen zoals jullie?
–– Ja, inderdaad, Noorwegen is heel erg geschikt voor stellen want je zit niet steeds tussen enorme massa’s mensen, zoals in veel andere toeristische bestemmingen. Hier hebben we zowel tijd als ruimte voor elkaar.

Wat is jullie volgende reisbestemming?
–– India. We verwachten dat dat compleet het tegenovergestelde zal zijn van Noorwegen.

Ongewone ervaringen in Alta

Accommodatie voor stille en ongestoorde nachten in Alta

Wat zeggen andere toeristen

Meer inspiratie uit Noord-Noorwegen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad