Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tjuvholmen
Summer at Tjuvholmen.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Wijdse landschappen, ruimdenkende bevolking

Noorwegen was een van de eerste landen ter wereld welk gelijke rechten aan ieder gaf, ongeacht hun geaardheid, en de meeste Noren hebben een zeer ruimdenkende houding tegenover de LHBT-gemeenschap. Culturele evenementen, jaarlijkse parades, en een wintersportfestival georganiseerd voor en door de LHBT-gemeenschap kun je hier vinden.

Ad

Evenals in de andere Scandinavische landen, staan de Noren zeer ruimdenkend tegenover homo-, biseksuelen en transgenders, en Noorwegen was een van de eerste landen ter wereld die de discriminatie van homoseksuelen, lesbiënnes en transgenders strafbaar stelde. Noorwegen is zelfs nummer 2 in de ILGA-Europe 2017 rating uit de 49 Europese landen.

In 2008 werd het mogelijk in Noorwegen voor mensen van het gelijke geslacht om samen in het huwelijk te treden, kinderen te adopteren en hulp bij zwangerschappen te krijgen. Noorwegen is uniek in dat dit niet alleen voor burgelijke huwelijken geldt, maar ook voor kerkelijke huwelijken. Noorwegen is trots op haar vele openlijke homosexuele politici, sportmensen en mediapersoonlijkheden.

Als je op zoek bent naar bars, uitgaansgelegenheden en culturele evenementen die specifiek gericht zijn op de LHBT-gemeenschap, kun je die vooral in de grote steden vinden zoals Oslo, Trondheim en Bergen.

Oslo Pride is een jaarlijks terugkerend evenement, waar duizenden op afkomen, en waar mensenrechten in het algemeen en LHBT-rechten in het bijzonder door middel van kunst, cultuur, debat en straatfeesten de agenda bepalen. Vergelijkbare evenementen worden georganiseerd in Stavanger, Bergen en Trondheim.

Een filmfestival genaamd Oslo/Fusion welk zich specifiek op gendervraagstukken, seksualiteit en identiteit richt wordt ieder jaar in Oslo georganiseerd, terwijl het Oslo Fagottkor tijdens een onofficieel wereldkampioenschap in Kopenhagen in 2009 verkozen is tot het beste homokoor ter wereld. Hun traditionele kerstconcerten zijn zeer de moeite waard, deze zijn doorgaans zeer vermakelijk.

Skeive Ski, een wintersportfestival georganiseerd voor en door de LHBT-gemeenschap, wordt sinds 2010 jaarlijks in Hemsedal georganiseerd. Hemsedal is een van de beste skigebieden in Noorwegen. Dit festival was voortgekomen uit een initiatief om meer te doen buiten de grote steden.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad