Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Geiranger
Geiranger.
Photo: Kastner Reinhard
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Klassieke en korte reizen

De klassieke rondreis met Hurtigruten is een 12-daagse bootreis, maar er zijn ook kortere trips mogelijk.

Een reis met Hurtigruten staat geheel in het teken van het dramatische landschap, de 34 havens langs de route en de unieke sfeer die de 120-jaar lange historie van Hurtigruten met zich meedraagt. Er is geen betere manier om de iconische kustlijn van Noorwegen te ontdekken.

Zodra je jouw reis met Hurtigruten hebt gekozen, heb je de keuze uit een aantal vertrek-.en aankomstmogelijkheden. Dit is afhankelijk van waar je reis begint en eindigt. Ook heb je de keuze uit meerdere luchthavens om vanaf te vertrekken.

De klassieke rondreis met Hurtigruten

De ‘Classic Round Voyage’ (klassieke rondreis);
Bergen – Kirkenes – Bergen, 12 dagen

De ultieme reis met Hurtigruten, in totaal 2.500 zeemijlen (4.500 kilometer). Het schip bezoekt de 34 havens tweemaal, dus als je iets mist op de weg naar het noorden heb je een tweede kans onderweg terug naar het zuiden.

De ‘Classic Voyage North’;
Bergen – Kirkenes, 7 dagen

Vanuit de iconische oude haven van Bergen vaar je naar Kirkenes aan de Russische grens. Onderweg zal je de natuurwonderen van Arctisch Noorwegen ervaren.

De ‘Classic Norwegian Discovery’;
Bergen – Kirkenes – Trondheim, 11 dagen

Deze reis combineert vele hoogtepunten van de klassieke rondreis. Vanuit Bergen passeer je de Poolcirkel twee maal, rondom de Noordkaap, keer je om in Kirkenes om te eindigen in de middeleeuwse stad Trondheim.

De ‘Classic Voyage South’;
Kirkenes – Bergen, 6 dagen

De hoogtepunten omvatten de passage door de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten tijdens daglicht, de bergrug ‘De Syv Søstre’ (de zeven zusters) en de bijzondere berg Torghatten, met het legendarische gat in het midden.

Fjords, the Lofoten Islands and Paris of the North’;
Bergen – Tromsø, 5 dagen

Ervaar de spectaculaire fjorden, de schitterende kust van Helgeland en een RIB-boot safari in de Lofoten. Geniet van de ontspannende sfeer en het heerlijke eten.

‘Lively Tromsø, the Lofoten Islands and the Magnificent Coast’;
Tromsø – Bergen, 4 dagen

Op deze vierdaagse reis zie je de schitterende eilandengroep de Lofoten, de spectaculaire kust van Helgeland, de Atlantische Weg en breng je een bezoek aan de Vega-archipel, een eilandengroep welk een UNESCO-werelderfgoed is.

Hanøyvika, Lofoten islands
Hanøyvika, Lofoten islands.
Photo: Making View - Visitnorway.com

‘North Cape and magical Finnmark’;
Tromsø – Kirkenes – Tromsø, 4 dagen

Op deze reis bezoek je de kleine vissersdorpjes langs de kust van Finnmark, kun je genieten van de exotische natuur langs de arctische kust en rondom de Noordkaap.

‘Fjords, sheltered areas and big cities’;
Trondheim – Bergen, 2 dagen

Op deze tweedaagse reis bezoek je de grote steden langs de Noorse kust met mooie fjorden en beschutte gebieden.

Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten
Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Flexibiliteit van haven tot haven

Hurtigruten is ideaal voor korte trips. Een aantal dagen heerlijk ontspannen terwijl je smullen van lekkere gerechten en goede service, terwijl je heerlijk geniet van het schitterende landschap op het dek of in de panorama lounge terwijl het schip rustig langs de Noorse kustlijn vaart. Met luchthavens bij de meeste grotere plaatsen en havens, en 34 havens waar het schip aanmeert, zijn er talloze combinaties mogelijk, bijvoorbeeld een zelfontworpen haven tot havenreis. Je kunt zelfs je auto mee aan boord nemen en het schitterende landschap als onderdeel van een road trip verkennen.

Programma’s voor voor- en na de reis

Neem de gelegenheid om meer van het Noorse landschap te bekijken door een paar extra nachten te boeken voor of na je reis met Hurtigruten. Misschien wil je de Noorse fjorden en bergen ontdekken, of het leven in Oslo of Bergen ervaren. Hurtigruten biedt ook schitterende rondreizen zoals ‘Norway in a nutshell’ en ‘Sognefjord in a nutshell’. Indien je je reis tijdens de winter wenst te maken, kun je ook een nacht doorbrengen in een hotel geheel vervaardigd uit sneeuw en ijs.


Ontdek Noorwegen met Hurtigruten


Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven