Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hurtigruten
Hurtigruten expedition.
Photo: Ørjan Bertelsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Maak de ontdekker in je wakker

Beleef de kustlijn van het hoge noorden en treed in de voetsporen van de vroege poolreizigers.

Tekst: Olav Brekke Mathisen

Stel je het volgende scenario voor: midden in de nacht word je uit je slaap gehaald... “Kom gauw!” Iedereen wordt naar het achterdek gebracht.

En daar sta je dan met een groep enthousiaste reizigers langs de reling van het schip om de natuur op z’n mooist te zien – of dat nou een spelende school orka’s vlakbij is, of de prachtige middernachtzon die eeuwenoud erfgoed van de Vikingen belicht, of misschien zelfs het zinderende noorderlicht.

“Mensen vinden het absoluut geweldig als we dat doen en we proberen dus ook altijd om iedereen erbij te halen als zo’n unieke belevenis zich voordoet”, zegt Tone Holte, een doorgewinterde Noorse cultuurspecialist en nu werkzaam als expeditieleidster bij Hurtigruten Coastal Expedition Sailings.

De volgende ochtend, als je schip aanmeert op een van de belangrijkste plaatsen voor een verkenning van de Noordpool, zal ze samen met de andere expeditieleiders je team verzamelen en beginnen jullie het avontuur van je leven.

Je doel: De kracht en intense magie van de doorgang naar het noordpoolgebied beleven en in de voetsporen treden van eeuwenoude ontdekkingsreizigers, en dat allemaal vanuit het comfort van een modern schip.

Hurtigruten expedition Winter hike
Hurtigruten expedition Winter hike.
Photo: Ørjan Bertelsen

Hurtigruten Expedition Aurora Borealis
Hurtigruten Expedition Aurora Borealis.
Photo: Ørjan Bertelsen

Edutainment in het hoge noorden

Hurtigruten Expedition team Ralph WestphalFoto: Ørjan Bertelsen

Mensen die met Hurtigruten’s Coastal Expedition Sailings reizen, bevinden zich aan boord van de MS Nordkapp, de MS Nordnorge of de MS Nordlys — drie schepen van hoge kwaliteit die je dieper in de fjorden en dichter bij de elementen brengen dan welk ander cruiseschip dan ook. Onderweg brengen je expeditieleiders je de nodige kennis bij en zorgen ze tegelijkertijd voor entertainment.

“Vroeger hadden toeristische vaartochten vaak een ‘de bergen spreken voor zich’-benadering, maar wij doen de dingen graag anders”, zegt Ralf Westphal, een expeditieleider met een doctorsgraad in de vele bijzonderheden van het Noorse buitenleven.

Coastal Expeditions geeft actievere reizigers de mogelijkheid om deel te nemen aan unieke excursies. Dat kan een “chaga”-proeftocht inhouden, of een wandeltocht naar een adembenemend mooi uitzicht, of iets leren over lokale jagerstechnieken. Culturele ontdekking is minstens zo belangrijk en de combinatie met deskundige vertellingen en discussies over van alles, van lokale geologie tot Nansen, Amundsen en de gouden eeuw van poolontdekkingsreizen, zorgt voor een absoluut onvergetelijke reis.

“Wij bouwen ook stukken Noorse literatuur en poëzie in”, zegt Ralf en hij legt uit dat wanneer de Expeditie bijvoorbeeld langs een plek komt waar Knut Hamsun over schrijft, er ook iets wordt verteld over de band van de schrijver met het landschap. De beroemde schrijver ontving de Nobelprijs voor de Literatuur voor zijn monumentale werk “Hoe het groeide”.

“En wij gebruiken zijn literatuur om de grootsheid ervan door te geven”, zegt Ralf.

Samen met de expeditieleiders treden de cultuur- en natuurpresentatoren deels op als parkwachters en deels als geschiedkundigen.

Met specialistische interesse, opleiding en ervaring geven ze boeiende verhalen door over oorlogsgeschiedenis en de tijd van de Vikingen, oude Noorse gebruiken, mythologie en zang en kunsten, maar ook historisch correcte informatie over hoe het leven hier was voor de vroege poolreizigers.

Hjørundfjord expedition trip
Hjørundfjord expeditie.
Photo: Ørjan Bertelsen
A group of people standing in front of a snowmobile and watching the northen lights in Norway
Hurtigruten sneeuwscootertocht.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten Hjørundfjord sunny hike
Wandelen in de Hjørundfjord.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten expedition team Tone Holthe
Hurtigruten expeditieleidster Tone Holthe .
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten expedition couple
Hurtigruten Arctische Expeditie.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten MS Nordkapp
Hurtigruten MS Nordkapp.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten Sami Culture
Sami cultuur in Noorwegen.
Photo: Ørjan Bertelsen
Hurtigruten expedition team dialogue
Hurtigruten expeditieteam.
Photo: Ørjan Bertelsen

De Noorse manier

Na het aanmeren in de haven kunnen Coastal Expedition-reizigers deelnemen aan specialistische wandeltochten en onshore-activiteiten aangepast aan de seizoenen. Daar heb je niets meer voor nodig dan je eigen gevoel voor avontuur.

Terwijl je nieuwe dingen leert, voelt, begrijpt, proeft en aanraakt, maak je de innerlijke ontdekker in je wakker.

Noren staan wereldwijd bekend om hun liefde voor het simpele buitenleven en om hun bijdrage aan expedities naar de Noord- en Zuidpool.

Aan boord van de Coastal Expedition Sailings leren reizigers welke rol het desolate noordpoolgebied heeft gehad in de vorming van de Noorse manier van denken.

Hurtigruten Expedition hike
Hurtigruten Expedition hike.
Photo: Ørjan Bertelsen

“We proberen zoveel mogelijk buiten te zijn, op het dek van het schip of al wandelend in contact met de elementen – in windkracht 10 of onder de middernachtzon”, zegt Tone Holte. “Wij willen dat reizigers de Noordpool op hun huid voelen, iets leren en de ervaring intens beleven.

Arctische expedities zijn geen wassen neus, maar Hurtigruten Coastal Expeditions brengt ze wel veilig en toegankelijk binnen handbereik van een breed publiek.

Hurtigruten Midnight Sun Nordkapp
Hurtigruten Midnight Sun Nordkapp.
Photo: Johannes-Häfner

Ontdek en bewonder het schitterende natuurschoon van Arctisch Noorwegen

Meer te weten komen