Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hjørundfjorden
Trail running and hiking, Hjørundfjorden.
Photo: Mattias Fredriksson/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Betere trips met lokale tips

Plan 3 dagen in Fjord-Noorwegen ten zuiden van Ålesund. De directeur van het Nordfjord Volksmuseum geeft je graag wat aanbevelingen.

Anne Kristin Moe
Foto: Anne Kristin Moe

Historicus Anne Kristin Moe leert je kennismaken met de Nordfjord en omgeving. Ze kent dit gedeelte van Fjord-Noorwegen op haar duimpje. Ze heeft namelijk haar jeugd doorgebracht in de stad Ålesund.

Nu woont en werkt ze in Sandane, een dorp gelegen bij de Gloppefjord (een tak van de Nordfjord). De directeur van het Nordfjord Volksmuseum is niet zo lang geleden teruggekomen naar haar geliefde fjordenlandschap. Hiervoor woonde ze in Oslo, waar ze werkte als kunstbewaarder in het Noorse Volksmuseum.

Dit zijn de bestemmingen waar ze familie en vrienden naar toe zou nemen.

Fjords
Bron: Kartverket (Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0)


Dag 1: Ontdek het dorp Nordfjordeid 

Begin je avontuur bij het houtendorp van Nordfjordeid. Bekijk de kunsttentoonstellingen in het culturele centrum Gamlebanken. Wandel verder naar de hoofdstraat Eidsgata met zijn unieke winkels en gezellige cafés. Als je van de natuur houdt, biedt Nordfjord uitstekende wandeltochten.

Stap op de veerboot van Nordfjordeid en geniet onderweg naar Sandane van het uitzicht. Sandane ligt aan het einde van de Gloppefjord.


Dag 2: Wandelen naar Briksdalbreen

Ga verder op het ijs. Slechts 1 uur en 20 minuten rijden van Sandane is de Briksdalenbreen gletsjer, een avontuur voor het hele gezin. Het ligt ten noorden van de Jostadalsbreen aan het binnenste uiteinde van de Oldedalen vallei in Stryn.

De wandeling van de parkeerplaats naar de gletsjer is voor de meeste mensen geschikt.


Dag 3: Tocht naar Ålesund via Hjørundfjorden

Na de gletsjerwandeling is het tijd voor iets compleet anders. Een bezoek aan Ålesund en de ondergewaardeerde Hjørundfjord. Veel bewoners vinden deze fjord net zo mooi als de Geirangerfjord, het enige verschil is het aantal toeristen. 

De stad Ålesund staat bekend om zijn historische centrum met Art Nouveau architectuur en meerdere gedetailleerde decoraties. 


Ontdek Fjord-Noorwegen met Hurtigruten


Andere tours & bezienswaardigheden in de regio

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad