Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Skibladner
Skibladner.
Photo: DS Skibladner
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

De hoogtepunten van Oost-Noorwegen in 1 tot 6 dagen

Elke richting vanuit Oslo brengt je in een wilderig landschap met rijke historie en cultuur.

Maak kennis met de historische bezienswaardigheden en culturele pareltjes van de regio Oslo in Oost-Noorwegen. De regio rond de Noorse hoofdstad is toegankelijk voor alle soorten reizigers en biedt een groot aantal mogelijkheden voor dagtochten en rondvaarten.

Hieronder vind je enkele suggesties van Ellen Mæhle. Zij is de content manager van de website visitosloregion.com. Bekijk de verschillende dagtochten op de lijst en stel je eigen reis samen.

Ellen MæhleFoto: Visit Oslo

Click to activate
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

1. Akershus

Ontdek de Henie Onstad Kunstsenter, een multifunctionele kunstgalerie en beeldenpark, prachtig gelegen net ten westen van Oslo. Daarna kun je doorgaan naar Drøbak. Het is een schilderachtige badplaats met oude houten huizen en gezellige cafés en galeries, geflankeerd door de vesting van Oscarsborg.

Geschatte tijd met de auto vanaf Henie Onstad Kunstsenter naar Drøbak: 45 minuten. Afstand: 45 kilometer.


2. Østfold

Bezoek de oude stad Fredrikstad, een van Europa's best bewaarde vestingsteden. Geschiedenisliefhebbers kunnen de historische vestingroute verkennen  of meedoen aan een 'ghost walk' in fort Fredriksten in Halden. Als de zon nog hoog staat, kun je een veerboot nemen tussen de eilanden van het Hvaler archipel voor enkele buitenactiviteiten. 

Geschatte tijd met de auto van Fredrikstad tot aan Hvaler: 30 minuten. Afstand: 30 kilometer.
Geschatte tijd met de auto van Hvaler tot Halden: 1 uur. Afstand: 62 kilometer.


3. Vestfold

Ontdek de gladde rotshellingen, visstekjes en fjordzichten op Verdens Ende (Noors voor 'het einde van de wereld'). Hier kun je wandelen langs de vele kustwegen, zwemmen en genieten van een lunch in een seizoensgebonden restaurant. Wanneer je longen zijn gevuld met frisse lucht en je in de stemming bent voor een mentale stimulans, kun je een bezoek brengen aan het zeehuisje in Åsgårdstrand, waar de wereldberoemde schilder Edvard Munch in de zomer verbleef.

Geschatte tijd met de auto van Verdens Ende naar Åsgårdstrand: 54 minuten. Afstand: 38 kilometer.

 


4. Hedmark

Bezoek de ruïnes van de middeleeuwse kathedraal in Domkirkeodden in Hamar. Leer over de dramatische geschiedenis van de zingende gidsen. Geniet daarna van de rest van de dag in het Noorse bosmuseum in Elverum. Er is een gezinsvriendelijke museum presentatie over de bosbouwindustrie, een belangrijk onderdeel van de Noorse geschiedenis.

Geschatte tijd met de auto vanaf Domkirkeodden naar het Noorse bosmuseum: 40 minuten. Afstand: 35 kilometer.


5. Gjøvik regio, Hadeland en Ringerike

Breng de dag door in het Kistefos Museum in Jevnaker. Ontdek de kunsttentoonstellingen en industriële geschiedenis bij de oude Kistefos Pulpmolen. Een tour op het Mjøsa meer aan boord van de Skibladner is ook een echte aanrader. Het is de oudste, nog werkende, stoomraderboot. 

Geschatte tijd met de auto vanaf Kistefos Museum naar Eidsvoll (de dichtstbijzijnde haven van Skibladner): 1 uur. Afstand: 70 kilometer.


6. Lillehammer en Gudbrandsdalen

Maak kennis met de architectuur van het Lillehammer Kunstmuseum, één van de vroege werken van het architectenbureau Snøhetta. Ervaar het cultuurfestival Peer Gynt op Gålåvatnet in Gudbrandsdalen (jaarlijks in de eerste week van augustus. De rest van het jaar is de beroemde Peer Gynt weg een goed alternatief) en zie het beroemde openluchtspel van Henrik Ibsen.

Geschatte tijd met de auto van Lillehammer naar Gålåvatnet: 1 uur en 15 minuten. Afstand: 85 kilometer.

Meer rondreisopties

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad