Skip to main content

Apps

Gratis te downloaden

De dichtsbijzijnste restaurants, de leukste bezienswaardigheden, de weg naar het noorderlicht... Het is zeker waar dat er vandaag de dag voor alles een app bestaat.

Visit Norway – Noorwegen in je broekzak

De Visit Norway app geeft je informatie over duizenden overnachtingsmogelijkheden, restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden op en rond je bestemming.

Norway Lights

Norway Lights is een website die noorderlichtverwachting weergeeft, maar ook een app met een overzicht van plaatsen die bekend staan als belangrijke 'noorderlichtsteden' in Noorwegen.
De app is heel gebruiksvriendelijk en werd ontworpen om je te helpen beslissen waar en wanneer op noorderlichtjacht te gaan, en hoe je het beste ter plaatse komt.

De app geeft een overzicht van de noorderlichtvoorspellingen voor de komende drie dagen en een overzicht per uur van de huidige dag. Je krijgt aanbevelingen waar je heen moet om het noorderlicht op te wachten, op basis van de weersvoorspellingen en de zonnewindactiviteit. 

Je krijgt ook handige informatie zoals weetjes over het noorderlicht, een kaart die je positie weergeeft ten opzicht van andere Noorse steden, advies om foto's te maken en andere tips. Ook zijn er directe links naar vliegmaatschappijen en touroperators.

Visit Norway - Noorwegen in mijn broekzak

De officiële reisapp voor Noorwegen biedt informatie over aanbieders van toeristische diensten in jouw directe omgeving. Je kunt de app ook gebruiken om je reis op voorhand uit te stippelen.

De app biedt letterlijk duizenden overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, hostels en B&B's, maar ook restaurants, activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen.

Ben je met de auto onderweg, bekijk dan zeker de sectie over de Norwegian Scenic Routes. Je krijgt er meer informatie over de 18 verschillende routes met gedurfde en innovatieve architectuur in de schitterende natuur over heel Noorwegen.

Download de PDF versie van Norway in your pocket.

Noorwegen in virtual reality

Met de Visit Norway VR app word je ondergedompeld in een 360-graden panorama van Noorwegen in virtual reality vanuit een vogelperspectief. Vlieg honderden meters boven de diepe blauwe fjorden, de watervallen, bergen en gletsjers en dat vanuit je luie zetel!

Je kunt de panorama's ook op je smartphone bewonderen. Om de echte virtuele realiteit te ervaren heb je een VR-bril nodig, zoals Google Cardboard.

Andere slimme vakantieapps

Wat je ook van plan bent te doen, er is vast een app voor. Het Noorse online magazine amobil.no heeft een lijst samengesteld van nuttige apps voor toeristen in Noorwegen. Hier vind je een selectie van hun aanbevelingen:

 • Vul je koffer slimmer met Packing Pro voor iPhone of met Packing List en Android.
 • Hou het weer in de gaten met Yr of Storm.
 • Hou je vlucht in de gaten met de gratis reisapp van SAS.
 • Onderweg met Norwegian? Download dan Norwegian’s Travel Assistant.
 • Vy (de vroegere Noorse Staatsspoorwegen) hebben een app voor de iPhone en Android.
 • Plan je reis door Noorwegen met de Entur app die je reissuggesties geeft op basis het volledige Noorse openbare vervoersnetwerk.
 • De app Mivai geeft een overzicht van het taxiaanbod en de prijzen in jouw buurt.
 • Ga je wandelen? Gebruik In Sight als je plaatselijke gids.
 • Het duo stripfiguren Bædi & Børdi zijn een schaap en een vogel die alles van musea tot natuur leuk maken voor kinderen.
 • Find my Friends is de perfecte app om je vrienden terug te vinden als je in groep reist.
 • ECC-Net: Travel geeft je alle informatie over je rechten als consument en hoe je je rechten kunt opeisen.
 • Ontdek buitenactiviteiten in Noorwegen met de app Outdooractive. Dankzij meer dan 2.000 mogelijke activiteiten van wandelen in Jotunheimen tot surfen op de Lofoten, vind je zeker iets dat bij je past.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Lees meer

Recent bekeken pagina's