Skip to main content

Ga de boer op met HANEN

Kies uit ongeveer 500 leuke plekjes die lid zijn van HANEN. Deze organisatie staat voor plaatselijke voeding, goede service, natuuractiviteiten en goede nachtrust in een kalme omgeving.

Veel van de leden van HANEN liggen in gebieden waar je in aanraking komt met de natuur, het plattelandsleven, boederijavonturen en allerlei soorten dieren. Ze bieden een verscheidenheid aan activiteiten en ervaringen voor zowel kinderen als volwassenen. Geniet van wandelingen in de natuur, beklim de berg vlakbij, bewonder het noorderlicht of waag je aan spannende activiteiten zoals hondensleetochten, kajakken en walvisspotten.

Met de leden van HANEN kun je genieten van een maaltijd in een prachtige omgeving, die kan variëren van statige boerderijen en gastverblijven tot rustieke blokhutten en lavvo’s. Je kunt van een vijfgangendiner genieten in een restaurant of gaan voor meer traditionele, Noorse blokhutkost zoals ’rømmegrøt’ (pap) eten. Er zijn tal van keuzes en overal wordt de nadruk gelegd op plaatselijke producten en tradities.

De leden van HANEN bieden comfortabele accommodatie in een vredige omgeving. Ga lekker slapen in een oud pakhuis, een gezellige ’rorbu’ of in afgelegen blokhutten. Word wakker met een uitzicht op de Noorse natuur en geniet van het ontbijt bij de verhalen van je gastheer over lokale plekjes, tradities en geschiedenis.

Waar je ook heen gaat, HANEN zal je verwelkomen en een leuke ervaring bieden, van Kirkenes in het noorden tot Lista in het zuiden.

Vind meer informatie op de officiële website van HANEN.

Plan je vakantie met HANEN

HANEN brengt je langs de landelijke pareltjes van Noorwegen. Ontdek boekactiviteiten, plaatselijke delicatessen, comfortabele accommodatie en culturele evenementen.

Kies activiteiten

Paardrijden, hondensleetochten, zoetwatervissen (in rivieren en meren), diepzeevissen en vissen op zalm zijn maar een paar van de vele populaire activiteiten die HANEN aanbiedt. Andere bijzondere avonturen zijn eland-, muskusos-, of walvissafari’s, adelaarspotten, gletsjertochten, of kanoën en kajakken.

Nabijheid van de natuur is een belangrijke factor, maar kan soms wel een uitdaging zijn. De bedrijven van HANEN organiseren leuke en spannende activiteiten in een fijne en veilige omgeving.

Bekijk alle activiteiten met HANEN

Kies accommodatie

Accommodatie bij leden van HANEN kan zowel heel exclusief, als heel eenvoudig zijn, maar is zeker altijd van topkwaliteit. Je hebt een ruime keuze: boerderijen in het dal of in de bergen, blokhutten, appartementen en vissershutten. Misschien verblijf je liever in een hotel of een gastenverblijf?

Wat je ook verkiest, de eigenaars baten hun zaak uit met hart en ziel, kennen de regio als hun broekzak en doen hun uiterste best om je een memorabele ervaring te geven.

Vind plaatselijke voeding

Bij HANEN vind je alles van heel eenvoudig eten tot de meest exclusieve en uitstekende gastronomie. Vaak komen de lekkernijen vanuit de velden, bergen, bossen of de zee in de nabije omgeving bijna letterlijk op je bord of in je glas terecht. Je kunt een brede selectie winkels met boerderijproducten bezoeken, waar je speciale delicatessen en drankjes uit de regio kunt zien, proeven en kopen.

Het aanbod cafés en restaurants is al even gevarieerd, van boerderijrestaurants in een schuur, een lavvo of zelfs buiten, tot de heel bijzondere luxerestaurants.

Alleen voor jou

Lees verder

Recent bekeken pagina's