Skip to main content

Plezier op de boerderij

Beleef een leuke tijd op het platteland! Knuffel schattige dieren en speel in het hooi op een Noorse boerderij. Proef hartige, zelfgemaakte boerderijgerechten en bekroonde kazen en ciders!

Ontspannen schouders, aanstekelijk gelach en nieuwe viervoetervrienden. Tijdens een boerderijvakantie heb je geen yoga-instructeur nodig om jezelf en je gezin even te doen pauzeren van de drukte van het dagelijkse leven. Neem je kinderen mee naar één van de gastvrije boerderijen in Noorwegen. Het hele gezin beleeft zeker een geweldige tijd!

Boerderijen voor dierenliefhebbers

Jonge dierenliefhebbers kunnen konijntjes knuffelen, kippen voeren en rondrennen met geiten (let op je telefoon en haarspelden - geiten eten alles!). Je kunt er zelfs paardrijden of een echte tractor besturen! Als je even je batterijen wil opladen, kun je bij het boerderijcafé terecht voor lokaal geproduceerde voeding.

Wandel samen met de alpaca's

Wandelen met alpaca's is een erg populaire activiteit! Veel Noorse boerderijen hebben alpaca's en lama's, omdat hun zachte, warme wol perfect is voor traditioneel en modern breiwerk. Deze nieuwsgierige en zachtaardige dieren zullen je ongetwijfeld aan het lachen maken!

Idyllische bergboerderijen

Veel boerderijen liggen in prachtige cultuurlandschappen waar je gemakkelijk de rust kunt opzoeken. Eeuwenlang brachten boeren hun vee in de zomer tot aan kleine bergboerderijen om te grazen. Deze boerderijen noemt men seter in het Noors. Noorse schapen, koeien en geiten gaan er nog steeds op verplichte ’zomervakantie’ om te grazen, gewoonlijk van mei tot eind augustus. Deze zomerse bergboerderijen bestaan uit kleine, traditionele hutten.

Kaas van wereldklasse

Bezoek een boerderijcafé om je tegoed te doen aan koffie, wafels en zelfgemaakte zuivelproducten, zoals zure room, vers gekarnde boter, en heerlijke kazen, die geserveerd worden met vers, zelfgebakken brood of knäckebröd. Kinderen zijn ook dol op de karamelsnoepjes die van geitenmelk gemaakt zijn. Het weelderige, Noorse gras maakt de melk zowel heerlijk als voedzaam.

Overnachten op de boerderij

Sommige boerderijen zijn alleen overdag open voor bezoekers. Andere bieden ook accommodatie aan. Een vakantie op een boerderij is een geweldige manier om het platteland te verkennen en je te wagen aan activiteiten als wandelen, fietsen, vissen en peddelen. Sommige boerderijen bieden luxe accommodatie - perfect voor een uitje voor twee! Ontspan en laad je batterijen terug op in een rustige omgeving - en verwen je smaakpapillen met lokale culinaire hoogstandjes.

‘Noordse champagne’

Geniet van een glas vloeibaar goud! In de afgelopen jaren zijn veel Noorse fruittelers begonnen met de productie van een breed gamma aan lokaal geproduceerde voeding en dranken. In het cidermekka van Hardanger kun je lokaal geproduceerde sappen en ciders proeven, midden in het prachtige fjordenlandschap. Vers geplukt fruit kun je ook bij de vele boerderijwinkels en fruitkraampjes langs de weg kopen. Of waarom pluk je niet je eigen fruit?

Wandel tussen boomgaarden en wijngaarden in het groene Fruitdorp van Gvarv in Telemark in Oost-Noorwegen! Overnacht in een wijnvat of bezoek ambachtelijke brouwerijen waar lokaal fruit het belangrijkste ingrediënt is.

Plan je boerderijactiviteiten

Ontdek de vele boerderijen en berghoeves van Noorwegen!

Lees meer

Recent bekeken pagina's