Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Met de bus

Je persoonlijke busgids
Naast een uitgebreid netwerk aan snelbussen over het hele land heeft elke stad en elk dorp in Noorwegen een lokale busdienst.
A bus driving next to a lake on a sunny day in the Northwest
An express coach in the Northwest.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com

Zodra je in de bus zit, ontdek je het belangrijkste voordeel van met de bus reizen in Noorwegen. Omdat je vrij hoog boven de weg zit, heb je een geweldig uitzicht op het afwisselende Noorse landschap met bergen en valleien. Talrijke busroutes brengen je overal heen, of het nu een klein houten dorpje wilt bezoeken of een bruisende waterval. Onder je medereizigers zitten ook vaak locals die je maar al te graag tips geven voor je volgende halte.

Snelbussen en langeafstandsbussen

De snelbusnemen om door Noorwegen te reizen wordt eigenlijk onderschat. Dat is jammer, want deze busdiensten beschikken over een uitgebreid netwerk met verschillende routes, ook naar meer landelijke regio’s. Snelbussen rijden tussen alle grotere steden, luchthavens en veerbootterminals, en veel bussen hebben ook goede verbindingen met de lokale busdiensten.

Normaal gezien is reizen met de bus veel goedkoper dan het vliegtuig of de trein. Veel busbedrijven bieden kortingen aan studenten, kinderen, ouderen en gezinnen. Via het internet op voorhand boeken wordt gestimuleerd via kortingen en gegarandeerde zitplaatsen.

Als je met een grote groep onderweg bent, boek je je tickets het beste lang op voorhand. Het is geen probleem om fietsen of ski’s mee te nemen, maar daar moet je meestal wel een toeslag voor betalen.

Openbaar vervoer

In de grotere steden vind je busstations en informatiebureaus voor het openbaar vervoer. De plaatselijke toerismebureaus kunnen je natuurlijk ook verder helpen.

Je kunt je ticket ook in de bus zelf kopen. Je hoeft de chauffeur alleen te vertellen waar je naartoe wilt. In sommige dorpen en steden zijn ook dag- of weektickets zijn beschikbaar, en die koop je bij de chauffeur, kiosken en busstations. In sommige steden zoals Oslo en Trondheim is het goedkoper om je ticket te kopen voor je op de bus stapt.

Plan je reis met Entur

De reisplanner Entur geeft je reissuggesties van deur tot deur, met de bus, de trein, de metro, de boot en het vliegtuig. Je kunt direct zien wanneer de volgende bus naar je bestemming vertrekt, of je kunt er je vakantie van Vestfold tot op de Vesterålen mee plannen. Met Entur kun je ook kaartjes voor de meeste reizen kopen (heel gemakkelijk via hun app).

Download Entur in de AppStore of Google Play.

Meer reismogelijkheden in Noorwegen

Plan je reis

Filter je zoekopdracht en plan je reis vandaag al.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven