Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
Møre og Romsdal Møre og Romsdal
Credits
Møre og Romsdal.
Photo: Samuel Taipale/visitnorway.com
Campaign
Partner
Ad

Pak eens de bus

In Noorwegen vind je in elke stad en in elk dorp een lokale busdienst. Bovendien is er een uitgebreid netwerk met touringcars in het hele land.

Snelle touringcars en langeafstandsbussen

De waarde van sneldiensten voor reizen door Noorwegen wordt vaak onderschat. Dat is jammer, want Noorwegen heeft een uitgebreid touringcarnetwerk. De sneldienst verbindt alle grote steden, vliegvelden en veerboothavens. Bovendien zijn veel lijnen op elkaar aangesloten en kun je met de touringcars ook afgelegen gebieden bezoeken.

Reizen per touringcar is vaak ook nog eens veel goedkoper dan reizen per trein of vliegtuig. Daar staat tegenover dat je er langer over doet. Veel busbedrijven bieden korting voor studenten, kinderen, gezinnen en ouderen. Vaak krijg je ook nog eens korting en gegarandeerde zitplaatsen wanneer je vooraf online reserveert.

Wanneer je in een grote groep rijst, moet je je ticket vroeg genoeg reserveren. Vaak kun je zelfs je fietsen en ski's meenemen, maar daar moet je dan wel een toeslag voor betalen.

Openbaar vervoer

In de grootste steden vind je busstations en informatiecentra voor het openbaar vervoer. Natuurlijk kun je ook bij de lokale vvv terecht voor informatie over het openbaar vervoer.

Je kunt je buskaartje in de bus zelf kopen: vertel gewoon aan de chauffeur waar je naartoe wilt. In sommige steden zijn er dag- en weekkaarten te koop. Je vindt deze kaarten bij de chauffeur en bij kiosken en busstations. In Oslo is het bijvoorbeeld goedkoper om je kaartje te kopen voordat je de bus neemt.

De grootste busmaatschappijen

Kies je reis

×

Gesponsord

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad