Skip to main content

Geniet van een actieve vakantie in het charmante bergdorp Rauland aan de voet van het Hardangervidda-bergplateau.

Rauland ligt in de gemeente Vinje, het grootste district van de provincie Telemark. Omdat 80% ervan hoger dan 800 meter boven de zeespiegel ligt, is dit hét berggebied bij uitstek. In de lente, de zomer en in de herfst vind je in Rauland ongerepte natuur en veel verschillende wandelpaden. Je kunt er prima vissen, fietsen en paardrijden, en je kunt meegaan op elandsafari met aanbieders die garanderen dat je deze prachtige dieren te zien krijgt.

In de winter kun je kiezen uit tal van buitenactiviteiten in de sneeuw. Ski van de pistes af in Rauland Skisenter of leef je uit op 150 kilometer aan langlaufroutes in dit prachtige landschap. Rauland is ook één van de weinige bestemmingen in Noorwegen waar je een tocht met een sneeuwscooter kunt maken.

Rauland biedt ook winteractiviteiten zoals tochten met een hondenslee, tochten met een sneeuwscooter voor kinderen, sneeuwraften en sneeuwkiten. Naar Rauland en omgeving reizen is in de winter net zo makkelijk als in de zomer.

Rauland, waar zo'n 1.500 mensen wonen, staat bekend om z'n rijke cultuur met veel auteurs, kunstenaars en muzikanten. De musea in Vinje helpen een handje om het culturele erfgoed waar de regio zo trots op is te bewaren. Dat doen ze in samenwerking met Raulandsakademiet, de Hogeschool Telemark en Mjonøy ambachtelijk en cultureel centrum.

Meer inspiratie is te vinden op de officiële website van Rauland.

Bekijk alle onderstaande opties of ga meteen naar:
Wat is er te doen | Waar kun je overnachten | Eten en drinken | Naar Rauland en omgeving reizen


Wat er allemaal te doen is in Rauland

Waar je kunt overnachten in Rauland

Eten en drinken

Ontdek het zelf

Naar Rauland en omgeving reizen

Gebruik Entur om je reis te plannen en vind opties van het hele Noorse openbaarvervoersnetwerk.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Rauland biedt ook ...

Je hoeft niet te wachten tot je er bent om te ontdekken wat er allemaal te doen is. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Laat je inspireren

Recent bekeken pagina's