Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
Trysil Trysil
Credits
Trysil.
Photo: Ola Matsson www.skistar.com/trysil
Campaign
Partner

Geniet van Moeder Natuur's eigen pretpark.

Gezinsvriendelijk Trysil is de grootste skibestemming in Noorwegen. Omgeven door ongerepte natuur, Trysil was een van de eerste vakantiebestemmingen in Europa die het presigieuze certificaat voor duurzaam toerisme kreeg uitgereikt.

Trysil ligt dichtbij de Zweedse grens, ongeveer tweeënhalfuur buiten Oslo. In Trysil vind je het grootste wintersportgebied in Noorwegen, wat mogelijkheden voor iedereen biedt, of je nu van brede pistes houdt, off-piste wilt skiën, een terreinpark wilt proberen, en alle andere vormen van sneeuwplezier.

Trysil is feitelijk één groot skigebied. De drie bergflanken zijn onderling verbonden met liften en pistes. Het hoogste punt is 1132 meter, en vanaf de top kun je vele kilometers in alle richtingen zien.

Buiten de skipistes is er veel keuze uit andere activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld met de hondenslede erop uit trekken, of tochtje met een arreslee maken, of gaan ijsvissen. Voor langlaufen is de regio ook zeer geschikt, er wordt maar liefst 100 kilometer aan loipes geprepareerd en onderhouden tijdens het winterseizoen. Deze strekken zich rond de hele berg uit.

Met zijn dichte bossen, woeste rivier en uitnodigende bergen, is Trysil ook een ideale uitvalsbasis voor zomeractiviteiten zoals vissen, wildwatervaren of bergwandelen.

Op twee wielen valt er ook veel te beleven, Trysil Bike Arena biedt 100 kilometer aan paden door de natuur, naast ruim 10 kilometer aan zorgvuldig aangelegde grindpaden.

Trysil ontving het certificaat voor Duurzaam Toerisme in 2013. Dit is een kwaliteitsmerk voor  vakantiegebieden die de vooraanstaand zijn in het beperken van de schadelijke effecten van toerisme op het leefmilieu. Dit zonder de daadwerkelijke kwaliteit van de vakantie voor bezoekers teniet te doen. Integendeel, zelfs, in het kenmerkende Trysil worden de geschiedenis en natuur van het gebied verweven om de ervaring voor de bezoeker nog bijzonderder te maken.

In het skigebied zelf vind je meer dan 30 restaurants en eethuizen, en daarbuiten vind je ook nog voldoende gezellige cafeetjes en restaurants. Voor degenen die graag een dag op de pistes afsluiten met een goede aprés-ski, zijn in Trysil ook meerdere mogelijkheden. Veel van deze gelegenheden bieden ook livemuziek.

Snowboarding in Trysil
Trysil
Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Alpine skiing with the family in Trysil
Trysil
Ola Matsson/www.skistar.com/trysil
Cycling, Trysil
Trysil
Jonas Hasselgren/Utefoto
Trysil
Trysil
Johan Wildhagen/Palookaville
Ad

Een duurzame bestemming

Veel plaatsen volgen duurzame principes, maar om als duurzame bestemming gecertificeerd te worden is een eer waar maar weinig bestemmingen voor kwalificeren. Het proces om gecertificeerd te worden duurt jaren, en de samenwerkende aanbieders in de betreffende bestemming moeten in deze tijd aantonen dat zij ook daadwerkelijk gedreven zijn om de ervaring voor hun bezoekers uitmuntend te houden, terwijl de negatieve impact van het toerisme op alle mogelijke manieren wordt tegengegaan. Daarnaast moet de bestemming continu aan haar bedrijfsvoering en de verhoudingen met de lokale gemeenschap werken, allemaal volgens duurzame principes.

Leer meer over duurzaamheid in Noorwegen

Sustainable destination

Wat te doen

Reizen naar en in de omgeving

Per vliegtuig:
  • De luchthaven van Oslo ligt twee uur rijden van Trysil, en er rijdt ook een snelbus tussen Trysil en de luchthaven.
Over de weg:
  • Dagelijks verbinden meerdere snelbussen Trysil met Oslo en de luchthaven van Oslo. Het wordt aangeraden in de winter tijdens het hoogseizoen voorafgaand te reserveren, omdat de bussen dan vaak volgeboekt zijn bij vertrek.
  • Zowel met de auto en met de bus doe je er ongeveer tweeënhalf uur over om vanuit Oslo in Trysil te geraken.
Per trein:
  • Elverum is het dichtbijzijndste station, en ligt ongeveer 70 kilometer van Trysil. Vanuit Elverum rijden meerdere bussen per dag naar Trysil.
  • De trein naar Elverum doet er ongeveer twee uur over vanaf Oslo, en 5 tot 6 uur vanaf Trondheim.
     

Trysil biedt meer

In en rond Trysil is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad