Trysil

Trysil is in de winter de grootste skibestemming van Noorwegen en in de zomer een waar fietsparadijs. Trysil wordt omringd door ongerepte natuur en was één van de eerste vakantiebestemmingen in Europa die het prestigieuze certificaat voor Duurzaam Toerisme behaalde.

Het gezinsvriendelijke Trysil ligt dichtbij de Zweedse grens, op zo’n 2,5 uur van Oslo, en is ook een gecertificeerde Duurzame Bestemming. Hier vind je het grootste skigebied van Noorwegen dat een gevarieerd aanbod heeft aan uitdagingen zoals weidse pistes, terreinparken, of off-piste mogelijkheden.

Er zijn ook een aantal activiteiten waarvoor je niet naar de skipistes hoeft, zoals hondensledetochten, sleeritten en ijsvissen. Wil je gaan langlaufen, dan vind je rond de berg maar liefst 100 kilometer goed onderhouden langlaufpaden.

Met zijn dichte bossen, wilde rivieren en prachtige bergen is Trysil ook een ideale uitvalsbasis voor zomeractiviteiten zoals raften, wandelen en vissen.

Voor plezier op twee wielen kun je terecht in de Trysil bike arena met 100 kilometer natuurlijke paden en meer dan 10 kilometer aangelegde grindpaden voor mountainbikers.

Steeds meer restaurants in Trysil baseren hun gerechten vol trots op verse, plaatselijke ingrediënten. Het skigebied heeft meer dan 30 eetgelegenheden en restaurants.

In 2013 kreeg Trysil het certificaat Duurzame Bestemming, een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan.

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Trysil.

Hoe kom je in Trysil

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Trysil. Plan je reis naar Trysil met Entur.

Op weg naar duurzaamheid

Het certificaat Sustainable Destination is een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. De bestemming biedt niet alleen aangename ervaringen aan zijn bezoekers, maar moet ook de lokale natuur, cultuur en omgeving behouden, sociale waarden versterken en economisch levensvatbaar zijn. De gemeente en de reisindustrie moeten nauw samenwerken om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is zowel om in te wonen, als te bezoeken.

Kom meer te weten over duurzame bestemmingen in Noorwegen

Sustainable destination

Bergen en valleien in Oost-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Trysil biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de aanbiedingen hieronder!

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's