Skip to main content

Mountainbiken in Trysil

De familiebestemming Trysil is het grootste mountainbikegebied van Noorwegen en een echte hotspot voor fietsvakanties in de zomer. De Trysil Bike Arena heeft meer dan 50 kilometer aangelegde singletrackpaden en ongeveer 100 kilometer natuurlijke singletracks.

Veel mensen vinden ’trailriding’ een niche-activiteit voor echte fietsfanaten. In Trysil, één van de grootste mountainbikebestemmingen in Noorwegen is dit allesbehalve het geval. Of je nu een complete beginner bent of een ervaren adrenalinejunkie, in Trysil Bike Arena zul je tal van uitdagingen vinden op het niveau van je vaardigheden.

Leef je lekker uit in de fietsparken

Bekijk het GT bike park en Radisson Blu bike park voor speciale routes als pumptracks, jumps, dubbele slalompaden en andere leuke uitdagingen. Radisson bike park biedt ook een uitgebreid trainingsgebied voor vaardigheden, een perfecte plek om je roestige techniek weer wat bij te schaven. In GT Pro Park kun je je wagen aan het grootste pumptrack van Noorwegen, jumplines, drops en Twin Peaks, een parallel slalomparcours waar twee fietsers tegelijkertijd op kunnen rijden.

Beleef een leuk avontuur in Gullia

Gullia biedt fietservaringen die je nergens anders in Scandinavië zult vinden. De paden gaan van gemakkelijk groen tot gevorderd zwart en iedereen vindt beslist een geschikte cursus in het 35 kilometer lange netwerk van paden in Gullia. Dit geldt zelfs voor kinderen die net hun zijwieltjes van hun fiets hebben gehaald.

Leuke paden met spannende uitdagingen en indrukwekkende houten bruggen laten je van het uitzicht genieten terwijl je je eigen stijl ontdekt. Je kunt met beide wielen op de grond blijven of voor een jump gaan.

Goede tip: wen eerst aan de gemakkelijke paden voor je de meer gevorderde paden in Gullia of de ’Magic Moose’ uitprobeert.

Neem de lift om te gaan fietsen

Wil je je aan het uitgebreide netwerk natuurlijke paden wagen, zoef dan naar beneden langs één van de langste flowtrails in Europa. Je kunt ook je gezin meenemen op een tocht rond de berg en neem de Fjellekspressen-stoeltjeslift naar de top van de berg Trysilfjellet.

Voel de vaart op de Magic Moose

Dit 7,5 kilometer lange fietspad is een flowtrail met gladde bermen, gemakkelijke bochten en houten bruggen die zelfs de meest ambitieuze mountainbiker een adrenalineopstoot zal geven. Iedereen die de moeilijkheidsgraad blauw aankan, kan van dit pad genieten.

Ga mountainbiken met de kinderen

Fjellrunden is een 13 kilometer lang, gezinsvriendelijke cross-country pad rondom de berg. De route is ook perfect voor een gemakkelijke trip op een elektrische fiets en sommige delen zijn zelfs geschikt voor rolstoelen.

Een andere tip: bezoek Fjellflyten, een leuke en hoge flowtrail in de bergen die naar beneden loopt tot aan het Trysil høyfjellssenter.

Vind de perfecte singletrack

Langs de berg vind je een grote variatie aan natuurlijke singletracks. Sommige van de rode en zwarte paden zijn best zwaar en vragen om goede technische vaardigheden. Wil je meer afgelegen uitdagingen, dan zijn de 100 kilometer lange fietspaden door de natuur misschien wel iets voor jou.

Alles op één plek

Trysilguidene kan je laten kennismaken met mountainbiken, je vaardigheden helpen aanscherpen en je meenemen op een begeleide tocht. Je kunt alle noodzakelijk uitrusting huren om naar het pad te rijden, en er zijn tal van restaurants en overnachtingsopties vlakbij.

Andere buitenactiviteiten in Trysil zijn onder andere een high rope parcours, raften, wandelen en vissen. Je kunt ook gaan golfen of paardrijden.

Lees meer

Trysil biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's