Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Lillehammer in Oppland

Lillehammer 

Een vakantie in Olympische sferen

Misschien keek je in 1994 wel naar de Olympische Spelen en heb je op de televisie een indruk meegekregen van de regio Lillehammer. Of recenter, van de televisieserie "Lilyhammer" op Netflix. Wij raden je hoe dan ook aan om deze authentieke, levendige Noorse regio te bezoeken.

De regio Lillehammer heeft een speciaal plekje in de harten van menig wintersportliefhebber veroverd vanwege de Olympische Winterspelen van 1994 - een van de grootste en meest succesvolle sportevenementen uit de moderne Noorse geschiedenis.

Veel van de Olympische sportarena's zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik en open voor bezoekers, wat deze regio een zeer populaire vakantieplaats voor wintersportliefhebbers maakt. Het wintersportseizoen begint doorgaans rond november en duurt tot april, en biedt veel mogelijkheden voor zowel langlaufen als alpine skiën.

Maar de regio - die bestaat uit acht gemeenten - heeft veel te bieden, ook voor hen die niet zo van skiën houden.

Je kunt bijvoorbeeld meer over de Noorse cultuur, geschiedenis en culinaire tradities leren. Bijvoorbeeld door op een boerderij te verblijven die al sinds de middeleeuwen in gebruik is, en lokale gerechten te eten die al evenlang op dezelfde wijze worden bereid. Het Noorse culturele erfgoed en dagelijkse leven op het platteland wordt op deze manier niet alleen tastbaar, maar ook erg smakelijk.

Of ontdek een van de vele nationale parken. Geniet van het spectaculaire landschap van bijvoorbeeld Rondane, Jotunheimen of de berggebied van Langsua. Dit kan het hele jaar door, niet alleen in de winter op de ski, maar ook prima tijdens de zomer op de fiets, paardrijdend of wandelend. Deze gebieden laten je het mooiste van het Noorse platteland zien: Hoge bergen, dichtbeboste heuvels en een schitterend cultuurlandschap in de dalen.

Het aangename centrum van Lillehammer, met haar historische gebouwen is een bijzondere en moderne plaats om te gaan winkelen. Hier vind je specialistische en ambachtelijke winkeltjes met een ruime variëteit aan producten. Ook heeft het stadje een rijke keuze aan musea en culturele centra. Denk aan bijvoorbeeld Maihaugen, het Noors Olympisch Museum en het Lillehammer Kunstmuseum. Verder is er nog het attractiepark Hunderfossen, 13 kilometer buiten het centrum van Lillehammer. Hier vind je meer dan 50 attracties en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. 

Maihaugen
Maihaugen
Jørgen Skaug
Sjusjøen
Sjusjøen
Geir Olsen
Rondablikk, Peer Gynt Park, Lillehammer
Rondablikk
Ian Brodie
Hunderfossen
Hunderfossen
CH / Visitnorway.com
Ad

Wat te doen

Waar te verblijven

Winteravontuur voor de hele familie

Eten en drinken

Reizen naar en in de omgeving

Per vliegtuig:
  • Oslo Airport is de belangrijkste luchthaven in Noorwegen, en deze ligt ongeveer een uur en 40 minuten rijden ten zuiden van Lillehammer.
  • Alle treinen tussen Oslo en Lillehammer, waaronder de Dovrespoorlijn, stoppen op de luchthaven van Oslo.
  • Ook is het mogelijk de bus te nemen van de luchthaven van Oslo naar Lillehammer en andere plaatsen in Gudbrandsdalen.
Over de weg:
  • Lillehammer is ongeveer twee uur rijden van Oslo, vijf uur rijden van Trondheim en vijf uur rijden van Ålesund.
  • Er zijn regelmatige busverbindingen tussen Lillehammer en Oslo, Trondheim en Bergen.
Per trein:
  • De regionale treinverbinding tussen Lillehammer en Oslo rijdt 12 tot 20 keer per dag.
  • De trein naar Trondheim in het noorden via de Dovrelijn rijdt drie keer per dag. Deze stoppen allemaal in Lillehammer.
Lokaal openbaar vervoer:
  • Lillehammer Skysstasjon is het belangrijkste OV-knooppunt van de stad. Hier stoppen bussen, treinen en taxi's.
  • Vanuit het centrum van Lillehammer zijn er regelmatige busdiensten naar veel plaatsen en attracties in de regio.
  • Tijdens de winter is er ook een pendeldienst van Lillehammer naar Hafjell, en van Skeikampen naar Nordseter en Sjusjøen.

Lillehammer biedt meer:

In en rond Lillehammer is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×

Interviews met toeristen

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad