Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Old wooden houses at Sygard Grytting historic hotel Old wooden houses at Sygard Grytting historic hotel
Credits
Sygard Grytting.
Photo: Ian Brodie / Lillehammer.com
Campaign
Partner

Een vakantie in Olympische sferen

Misschien keek je in 1994 wel naar de Olympische Spelen en heb je op de televisie een indruk meegekregen van de regio Lillehammer. Of recenter, van de televisieserie "Lilyhammer" op Netflix. Wij raden je hoe dan ook aan om deze authentieke, levendige Noorse regio te bezoeken.

De regio Lillehammer heeft een speciaal plekje in de harten van menig wintersportliefhebber veroverd vanwege de Olympische Winterspelen van 1994 - een van de grootste en meest succesvolle sportevenementen uit de moderne Noorse geschiedenis.

Veel van de Olympische sportarena's zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik en open voor bezoekers, wat deze regio een zeer populaire vakantieplaats voor wintersportliefhebbers maakt. Het wintersportseizoen begint doorgaans rond november en duurt tot april, en biedt veel mogelijkheden voor zowel langlaufen als alpine skiën.

De charmante en historisch belangrijke gebouwen in de stad Lillehammer dienen als achtergrond voor een moderne en levendige winkelomgeving. De stad heeft ook een rijk aanbod aan musea en culturele centra, zoals Maihaugen, Lillehammer Art Museum en het Noorse Olympische Museum. 13 km buiten het stadscentrum ligt het familiepark Hunderfossen, met meer dan 50 activiteiten en attracties voor alle leeftijden.

Het gebied, dat uit 8 gemeenten bestaat, biedt veel dingen om ook buiten Lillehammer te doen. Meer informatie over de Noorse cultuur, geschiedenis en voedsel tradities, verblijf in historische boerderijen (daterende uit de middeleeuwen), en geniet van lokale gerechten bereid met verse ingrediënten. Er zijn veel manieren om naar en rond de regio te komen met het openbaar vervoer.

Verken het buitenleven in diverse natuurparken, zoals Rondane, Jotunheimen en Langsua. Hier kun je overdag wandelen, fietsen, skiën en paardrijden en in de nacht onder de sterren slapen. Deze gebieden geven je het allerbeste van het Noorse platteland - van hoge bergen tot boskledde heuvels en culturele landschappen.

Meer inspiratie op de officiële website van Lillehammer.

Sjusjøen
Langlaufen in Sjusjøen
CH / Visitnorway.com
Hunderfossen
Hunderfossen Familiepark
Ian Brodie
Lillehammer
Concert in Rondablikk
Ian Brodie / Lillehammer.com
Espedalen
Paardrijden in Espedalen
Ian Brodie/Lillehammer.com
Lillehammer Olympiapark
Lillehammer Olympiapark
Esben Haakenstad
Lillehammer
Lillehammer Kunstmuseum
CH / Visitnorway.com
Hunderfossen
Hunderfossen Familiepark
Esben Haakenstad
Ad

Plan je reis

Geniet van de verschillende activiteiten - de Olympische bobsleebaan, raften in Sjoa, downhill fietsen in Hafjell of begeleide wandelingen in Rondane.

Kies uit verschillende hotels in het centrum van Lillehammer, een oude boerderij in de Gudbrandsdalen Vallei, of verblijf in een IJshotel.

Winter in Lillehammer

Klik en sleep op de foto om een 360 graden beeld te krijgen van het winterlandschap van Lillehammer.

Reizen naar en in de omgeving

Dynamic Variation:

Lillehammer biedt meer:

In en rond Lillehammer is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad