Skip to main content

LILLEHAMMER

Familieplezier en erfgoed

Scroll naar beneden voor inspiratie of ga direct
naar onze pagina ’plan je reis’

In de weelderige Gudbrandsdalen-vallei…

…vind je Lillehammer, een gecertificeerde Duurzame Bestemming.

Deze UNESCO-Literatuurstad is een onweerstaanbare mix van rijke cultuur en een stedelijk sfeer, op slechts 200 kilometer van Oslo.

Reis eerst en vooral terug in de tijd en ontdek in het openluchtmuseum Maihaugen de staafkerk van Garmo die dateert uit de 13e eeuw.

De kerk is maar één van de vele prachtige bezienswaardigheden. In het museum vind je ongeveer 200 gerestaureerde gebouwen.

Een andere bezienswaardigheid die op je bucketlist moet is het familiepark Hunderfossen Adventure Park – een sprookje van sneeuw en ijs…

…en dat in hartje zomer!

Het amusementspark is één van de grootste en populairste van het land, met heel wat spannende attracties.

Niet ver van Hunderfossen Adventure Park kunnen de jongste kinderen zich uitleven in het avonturenpark Lilleputthammer. Het park is ontworpen voor kinderen tussen één en acht jaar.

Hier kunnen ze de meeste dingen zelfs helemaal alleen doen!

Ben je klaar voor spannende avonturen?

In de regio Lillehammer kun je je aan alles wagen, van mountainbiken in Hafjell en vissen in het Mjøsa-meer tot raften in de Sjoa-river.

Ben je in het stadscentrum, ga dan naar het kunstmuseum van Lillehammer, één van de toonaangevende kunstmusea in Noorwegen. Het is gevestigd in een gebouw dat door Snøhetta werd ontworpen voor de Olympische Winterspelen van 1994 in Lillehammer.

Herbeleef die leuke tijden in het Noorse, Olympische museum (hier afgebeeld). Het is ook een belevingscentrum, waar je door de tijd kunt reizen en de geschiedenis van de Olympische Spelen kunt leren kennen.

Het is echt geen verrassing dat de Winterspelen hier gehouden werden. Het is een waar wintersportparadijs!

Van Hafjell en Skeikampen tot Kvitfjell, Sjusjøen en Gålå – vijf van de populairste skigebieden van Noorwegen liggen op minder dan een uur rijden van Lillehammer.

Veel Olympische arena’s worden nog steeds gebruikt en zijn ook open voor bezoekers. Je kunt er zelfs bobsleeën!

De regio is ook een geweldige plek om te langlaufen en sneeuwschoentochten te maken.

Lillehammer is een agrarische regio met een traditie van lekker eten en tal van plaatselijke lekkernijen.

Wil je je batterijen opladen, vraag dan om elandvlees met een lage ecologische voetafdruk, lokaal geteelde groenten, vis, gepekeld vlees of lefse, een traditioneel, zacht, Noors platbrood.

Je kunt ook de regio niet bezoeken zonder de typisch Noorse lekkernij ’brunost’ (bruine kaas) te proeven.

De favoriet van heel wat mensen in het land is de zoete Gudbrandsdalsost, een kaas die gemaakt wordt van geiten- en koeienmelk. Het is een typisch product uit de Gudbrandsdalen-vallei!

Je kunt ook van plaatselijke gastronomische tradities genieten en een echt winterwonderland ervaren op de beroemde kerstmarkt van Maihaugen die elk jaar in december plaats vindt.

Welkom in Lillehammer!

Plan je reis vandaag!

Lees meer

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's