Skip to main content

Mountainbiken in Hafjell

Hafjell is één van de toonaangevende bestemmingen in Noorwegen voor afdalingen op de mountainbike. Je beklimt de berg met de gondellift en je zoeft op de fiets naar beneden! Het wereldberoemde bikepark, het grote netwerk aan paden en de bruisende familiezone weten mountainbikers te lokken van heinde en verre.

Zoals de naam doet vermoeden is het bij downhillbiken allemaal te doen om de rit naar beneden. In Hafjell kun je met je fiets op een gondellift of een stoeltjeslift naar het begin van de afdaling.

Rijd naar beneden in het Hafjell Bike Park

De 18 afdalingen in het Hafjell Bike Park variëren van open, machinaal opgezette rollercoasterpaden tot technische steile en kronkelende singletracks door het bos.

Alle paden zijn met een kleur gemarkeerd, afhankelijk van hun moeilijkheidsgraad. De routes zijn geschikt voor alle niveaus, van beginnelingen tot echte fietsfreaks.

Ben je uitgeput en heb je een pauze nodig, neem dan plaats in het restaurant Skavlen op de Mosetertoppen en geniet van een maaltijd met een eersteklasuitzicht over de Gudbrandsdalen-vallei.

Pumptracks op de Mosetertoppen

Stap uit de gondellift op de Mosetertoppen, waar jij maar ook de kinderen zich op het grote geasfalteerde pumptrack kunnen vermaken op fietsen, skateboards en scooters. De track is geschikt voor beginners en ook voor ervaren mountainbikers die hun techniek wat willen oefenen. De kleintjes zullen dol zijn op de ’funtrack’ met zijn vele houten hindernissen, evenwichtsborden, bruggen, wipplanken en andere gemakkelijke obstakels.

Ga een dagje cross-country of trailbiken

Hafjell en de omliggende gebieden bieden veel mogelijkheden voor andere soorten fietstochten. Zo kun je je een weg banen over brede wegen, houten paden, grintwegen of hobbelige paden die bezaaid liggen met boomwortels en stenen.

Vanaf Mosetertoppen strekt het padennetwerk zich kilometerslang uit naar het oosten en noorden, en vormt ook een verbinding met de fietspaden van Sjusjøen en Lillehammer in het zuiden. Je fietst door een gevarieerd landschap net aan de boomgrens, met panoramische uitzichten over de bergen en valleien vlakbij.

Huur je fiets bij je LBS

Voor de nieuwelingen, LBS betekent ’local bike shop’ (lokale fietswinkel), en in de Hafjell bike shop kun je fietsen voor het hele gezin huren: van downhillfietsen en full suspension mountainbikes tot cross-country en e-bikes. Je vindt er ook al het noodzakelijke beschermend materiaal voor je tocht.

Heb je een probleem met je eigen fiets? De fietsologen van de Bike Shop lossen quasi elk probleem op of helpen je je fiets perfect af te stellen. Je kunt ook enkel veiligheidsmateriaal huren.

Heb je het niet, leer het dan!

Wil je kennismaken met downhill-fietsen, een betere ’flow’ op de fiets hebben of gewoon die verraderlijke bocht leren nemen? Een team van ervaren instructeurs gidst je door alle fietspaden in Hafjell, alleen of in groep.

Een avontuur voor het hele gezin

De regio Lillehammer barst van de leuke pretparken zoals Hunderfossen Adventure Park en Lilleputthammer, kunst- en openluchtmusea zoals het Lillehammer Kunstmuseum en Maihaugen, en evenementen en activiteiten voor de hele familie. En met tal van restaurants en overnachtingsopties in de regio beleef je zeker een leuk verblijf.

Ontdek het zelf

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Hafjell en Lillehammer bieden meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's