Skip to main content

Fietsen in Valdres

Ontdek hoe heerlijk fietsen het is in Valdres

Een open berglandschap, prachtige panorama's, blatende schapen, een gastvrije ontvangst en lekkere, huisgemaakte gerechten zijn maar een paar van de redenen om op je volgende fietsvakantie naar Valdres te gaan.

Stel je eens voor: je fietst op stille grindwegen door de bergen. Er is geen lawaai, geen vervuiling en geen verkeer. De enige opstoppingen worden veroorzaakt door nieuwsgierige geiten, blatende schapen of grazende koeien die gewoon lekker van de zomer staan te genieten.

Klinkt als een perfect scenario voor een fietsvakantie, nietwaar? En toch wordt Valdres niet overspoeld met toeristen. Dus er is voldoende ruimte voor iedereen.

Valdres beschikt over honderden kilometers gemarkeerde fietsroutes. Het gevarieerde landschap zorgt dat zelfs de meest ervaren fietsers zich hier niet vervelen.

Hoewel grote meren en indrukwekkende bergen in dit landschap het beeld domineren, zijn veel routes verrassend makkelijk en geschikt voor het hele gezin. In de Valdres Fietsgids vind je talloze tips en bovendien 20 routesuggesties samengesteld door de lokale toeristenorganisatie.

Je kunt je fietsvakantie heel goed combineren met andere activiteiten, zoals wandelen, vissen en een bezoek aan zomerboerderijen in de bergen en culturele plaatsen. Als je daarnaast kiest voor traditionele accommodatie die je onderweg tegenkomt, kun je bovendien de lokale delicatessen van de regio proeven.

Reizen naar en in de omgeving

Veiligheid op twee wielen

​Tips om u recht en smal te houden

Op de wegen in Noorwegen gelden dezelfde verkeersregels en verkeersborden voor fietsers als automobilisten. Blijf rechts rijden, geef aan wanneer je wilt afslaan, en rijdt niet onder invloed.

Houd je aan de algemene verkeersregels en -borden. Op voetpaden mag gefietst worden, maar je moet er wel je snelheid aanpassen. Fietsen is verboden op de snelweg en andere vierbaanswegen. Steek bij het links of rechts afslaan je hand uit om richting aan te geven. Draag op de fiets altijd een helm. Een reflecterend hes is altijd een goed idee, vooral op drukke wegen. Alleen kinderen onder de 10 jaar mogen als passagiers mee op de fiets.

Wat je fiets moet hebben

In het donker of bij slecht zicht: wit of geel licht vóór en rood licht achter, een rode reflector achter, witte of rode reflectoren op de pedalen, twee onafhankelijk van elkaar werkende remmen, een fietsbel.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Valdres biedt meer...

Waarom wachten tot je er bent? Bekijk wat er allemaal te doen is. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Recent bekeken pagina's