Skip to main content

Je vindt veel verschillende fietstochten in Noorwegen, van routes langs de fjorden tot mountainbikeroutes en nog veel meer. In Noorwegen worden ook grote fietsevenementen gehouden, bijv. de Arctic Race. Verken de leuke opties en plan vandaag nog je volgende fietsvakantie in Noorwegen!

Kies maar uit

Misschien denk je wel dat Noorwegen met z'n hoge bergen, steile afdalingen en ruige terrein alleen is weggelegd voor hardcore wielrenners of (downhill) mountainbikers. Wil je een uitdaging op twee wielen, dan zijn er heel wat opties om uit te kiezen.

Noorwegen heeft meer dan alleen hoge bergtoppen, dus maak je maar geen zorgen. Het afwisselende landschap biedt perfecte fietsroutes voor zowel ervaren als minder ervaren fietsers. Op veel plaatsen kun je ook elektrische fietsen huren voor een nog relaxtere tocht.

Ontdek verborgen juweeltjes in de landelijke gebieden, geniet van een prachtige rit door de bergen en ontdek alles wat je nodig hebt voor een geweldige fietsvakantie!

Lekker mountainbiken

Wat dacht je bijv. van een rit naar beneden in één van de coole mtb-/freerideparken?

De parken in HafjellTrysil en Geilo behoren tot de grootste. Daar vind je niet alleen fantastische afdalingen, pumptrackcircuits en veel andere fietsroutes, maar ook fietservriendelijke overnachtingsmogelijkheden.

Wil je in de winter (!) gaan fietsen, misschien is dan een fatbike huren wel iets voor jou.

Fietstochten maken

Plan een hele fietsvakantie langs de fjorden, de velden en door de bergen met behulp van onze fantastische fietsroutes. Onze nationale fietsroutes zijn er speciaal voor jou zodat je rustig kunt fietsen zonder het drukke verkeer. Eén zo'n route is de populaire Rallarvegen. Die is door Travel and Vacation uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van Noorwegen. Of wat dacht je van misschien wel de lekkerste fietstocht van Noorwegen: The Golden Road-omweg?

Laat je inspireren door deze mooie fietsroutes:

Wielerwedstrijden

Wie wel in is voor een pittige wedstrijd kan naar één van de wielerwedstrijden die jaarlijks in Noorwegen worden gehouden. Een aantal van de beste professionele wielrenners ter wereld nemen deel aan de vierdaagse Arctic Race of Norway. De route loopt door spectaculair en ruig terrein.

Als je zelf wilt deelnemen, zijn zowel de 86 kilometer lange race Birken als de 543 kilometer lange wielerwedstrijd Styrkeprøven (De grote krachtmeting) klassieke Noorse wedstrijden.

Plan je avontuur op twee wielen

De beste deals van onze partners

Boek je volgende vakantie-avontuur in Noorwegen meteen.

Nog niet moe?

Van rustige tochtjes door schilderachtige dorpjes en de prachtige natuur tot stoere mountainbikeroutes en grote evenementen. Ontdek de geweldige aanbiedingen hieronder.

Recent bekeken pagina's