Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Øyvind Heen / Visitnorway.com

Trollstigen

Campaign
Partner

Ervaar de Trollstigen bergweg, een van de meest bezochte attracties in Noorwegen, bij de door UNESCO beschermde Geirangerfjord.

De Trollstigen Nationaal-Toeristische Route is een 106 kilometer lange weg door het westen van Noorwegen. Hier is de natuur op zijn best, met een adembenemend uitzicht over bergkammen, watervallen, diepe fjorden en groene valleien.

Met een hellingsgraad van 9% bestaat de Trollstigen bergweg uit 11 haarspeldbochten. Rondom de weg zijn hoge bergen. De bergen hebben allemaal statige namen als Kongen (‘de Koning’), Dronningen (‘de Koningin’) en bisschop (‘de bisschop’).

Trollstigen is een magneet voor toeristen sinds de opening van de weg in 1936. Het is nu, dankzij de vaardigheden van ingenieurs en wegenbouwers, mogelijk om de steile bergwant van de Trollstigfoten op te rijden naar Stigerøra.

Ørnevegen (“de Adelaarsweg”) is de naam van het steilste onderdeel van de weg van Geiranger naar Eidsdal op de snelweg Fv63. Bij Ørnesvingen heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Geiranger; de waterval 'De syv søstrene‘ (Zeven Zusters), de bergboerderij Knivsflå, en de meeste bekende fjord in de wereld – Geirangerfjorden, die tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Gudbrandsjuvet, Geiranger
Gudbrandsjuvet.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Ørnesvingen, Geirangerfjorden
Ørnesvingen.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Trollstigen, Geiranger
Trollstigen.
Photo: Nasjonale Turistveger
Trollstigen
Stirøra.
Photo: Jarle Wæhler / Statens vegvesen

Reizen naar en in de omgeving

Meer reisinformatie is te vinden op de officiële website van de regio Sognefjord.

Met het vliegtuig:
  • Er zijn dagelijkse vluchten van de grootste steden in Noorwegen naar de Ålesund luchthaven Vigra. Dit is de dichtstbijzijnde luchthaven, zo'n 2 uur met de auto naar Trollstigen. 
Op de weg:
  • Er gaan dagelijks lijnbussen vanuit Oslo, Trondheim en Bergen. 
Met de trein:
  • De trein vertrekt dagelijks vanuit Oslo (de reistijd is ongeveer 5,5 uur) en Trondheim (reistijd ongeveer 4 - 5 uur) naar Åndalsnes, het dichtstbijzijnde treinstation.
  • From Åndalsnes there are connections by bus to Ålesund and Sjøholt all year round, and over the Trollstigen Mountain Road to Valldal and Geiranger in the summer. 
Met de boot:
  • Tijdens de zomer kun je met Hurtigruten (de Noorse Kustlijn) vanuit Bergen naar Geiranger en Trollstigen. In de winter meert Hurtigruten niet aan bij de Geirangerfjord, maar gaat naar Ålesund. Je kunt vanuit Ålesund de bus naar Geiranger nemen.

Even weg van kantoor. Op de klassieke toer

Een woord van onze sponsors

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Trollstigen biedt meer:

Waarom wachten tot je er bent? Bekijk wat er allemaal te zien is

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven