Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Norwegian food
Meet the locals – Haaheim Gaard.
Photo: NewsLab/Visitnorway.com

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Eten en drinken

De stille culinaire revolutie

De houding van de Noren ten aanzien van eten, drinken, culinaire tradities en ‘haute cuisine’ is de afgelopen jaren enorm veranderd. Vandaag de dag kunnen we met recht trots zijn op de moderne en onconventionele Noorse keuken

Streekgerechten op z'n Noors

De stijging in het gebruik van biologische producten is een belangrijke politieke doelstelling in Noorwegen, en de laatste paar jaar heeft duurzame voedselconsumptie een enorme doorbraak gemaakt.

Het woord ‘kortreist’ (letterlijk ‘kort gereisd’) heeft zijn weg gevonden in de Noorse kookboeken. Het woord impliceert het produceren en consumeren van lokaal voedsel dat minder afhankelijk is van kostbaar en vervuilend transport.

Veel van de lokale producenten combineren oude Noorse gerechten met nieuwe wetenschappelijke methoden voor de ontwikkeling van producten.

Ook de grote supermarktketens richten zich meer en meer op een hogere kwaliteit aan en groot aanbod van lokale producten.

Veel Noren zijn trots op het koken van wat ze zelf oogsten. In de zomer en de herfst zitten de bossen vol met verse, wilde bessen en paddenstoelen. Het verzamelen en plukken ervan wordt gezien als een gezellige buitenactiviteit.

 

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Trek gekregen?

Bekijk alle mogelijkheden om je honger te stillen en je dorst te lessen.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven