Skip to main content

NAAR NOORWEGEN REIZEN

Het is makkelijk om in Noorwegen bij je droombestemming te komen

Er zijn vanuit veel steden over de hele wereld rechtstreekse vluchten naar Noorwegen. Je kunt ook met de ferry, trein, de bus of met de auto reizen, want er zijn uitstekende verbindingen van en naar Scandinavië, Europa en de rest van de wereld. Bekijk hieronder de verschillende opties.

Met het vliegtuig

Luchthaven Oslo Gardermoen is het belangrijkste knooppunt van Noorwegen en heeft lijnvluchten van en naar ruim 100 internationale bestemmingen. Oslo is ook het belangrijkste binnenlandse knooppunt van waaruit je makkelijk naar je eindbestemming in Noorwegen kunt vliegen.

Er zijn ook veel internationale en binnenlandse vluchten naar Bergen, Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Tromsø en Trondheim.

Alle grote steden hebben luchthavens van waaruit zowel internationale als binnenlandse vluchten vertrekken. Noorwegen heeft ruim 50 luchthavens, waardoor zelfs afgelegen plaatsen zoals de Lofoten, de Noordkaap en Spitsbergen makkelijk per vliegtuig bereikbaar zijn. De Noorse binnenlandse vervoerder Widerøe is verbonden met meer dan 40 luchthavens in Noorwegen, terwijl Norwegian directe verbindingen heeft in Noorwegen en met meer dan 70 Europese bestemmingen.

Vanaf luchthaven Oslo Gardermoen ben je met de Flytoget Airport sneltrein binnen 20 minuten in het centrum van Oslo. Er rijden ook snelbussen en lokale treinen (een goedkopere optie).

Met de trein

Een uitgebreid spoorwegnet verbindt Noorwegen met de rest van Scandinavië en Europa. Er zijn vanuit Kopenhagen, Stockholm en Göteborg ook regelmatig treinverbindingen naar Oslo.

Een aantal treinen rijden 's nachts, en die treinen hebben allemaal slaapcoupés. Voor treinreizen in Europa en Noorwegen zijn er meerdere kortingsopties beschikbaar.

Eenmaal in Noorwegen is het makkelijk om per trein zowel Fjord-Noorwegen als de rest van het land tot Noord-Noorwegen te verkennen via een aantal van de mooiste treinreizen ter wereld.

Met de auto

Kom je met de auto, dan zijn er tussen Zweden en Noorwegen heel wat grensovergangen. Noorwegen grenst ook aan Finland en Rusland. Bij alle grote grensovergangen zijn er douanecontroles, en voor Russische burgers gelden er bepaalde visumvereisten.  

Het grootste toegangspunt vanuit Zweden:De snelweg E6 loopt door Malmö, Helsingborg en Göteborg in Zweden voordat je aankomt bij de grensovergang in de buurt van Svinesund in het zuidoosten van Noorwegen.

Het grootste toegangspunt vanuit Finland: De snelweg E8 loopt door Turku, Vaasa en Oulu in Finland voordat je in de gemeente Kilpisjärvi de grens overgaat.

Er varen regelmatig autoveerboten tussen Noorwegen (de regio Oslo en Zuid-Noorwegen) en Denemarken, Zweden, Nederland en Duitsland (zie hieronder).

Met de bus

Je kunt met de bus naar Noorwegen vanuit Zweden, Denemarken, Finland en Rusland (let op: Russische burgers moeten voldoen aan bepaalde visumvereisten).

Vanuit Göteborg in Zweden en Kopenhagen in Denemarken rijden er dagelijks meerdere bussen. Heel wat aanbieders bieden betaalbare buskaartjes tussen de grote Noorse, Deense en Zweedse steden.

Met de boot

Er varen regelmatig ferry's naar Noorwegen vanuit Denemarken, Duitsland, Zweden en Duitsland. In Denemarken varen er ferry's vanuit Kopenhagen, Frederikshavn en Hirtshals, in Zweden vanuit Strömstad en in Duitsland vanuit Kiel.

Toegangspunt vanuit Duitsland: Vanuit Kiel in Noord-Duitsland kun je met de cruiseferry naar Noorwegen, en wel naar de hoofdstad Oslo. Aan boord is er zelfs een aquapark met glijbanen en whirlpools (bij de overtocht inbegrepen!). Wil je de ultieme vrijheid in Noorwegen? Neem dan je eigen auto mee.

De meeste maatschappijen bieden pakketten aan voor personenwagens met meerdere passagiers en kortingen voor senioren, studenten en kinderen.

Wil je met je eigen boot naar Noorwegen varen, dan zijn er overal langs de kust jachthavens met voorzieningen.

Veel cruisemaatschappijen doen Noorse havens aan - meestal in de buurt van de fjorden en die van charmante kustplaatsen zoals Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim en Oslo. Een aantal maatschappijen bieden ook cruises aan naar Spitsbergen, Honningsvåg, Tromsø, Hammerfest en Bodø in Noord-Noorwegen.

Vaar in de winter mee op een cruise onder het noorderlicht of ervaar in de zomer de middernachtzon aan dek! Eén van de populairste cruisemaatschappijen in Noorwegen is de historische kustsnelboot Hurtigruten, die vaak 'de mooiste zeereis ter wereld' wordt genoemd. De nieuwe kustsnelboot Havila vaart ook dezelfde route, en haar nieuwe schepen zijn de meest milieuvriendelijke van de Noorse kust.

Beleef het beste van Noorwegen met het reisaanbod van onze partners!

Vakantiearrangementen in Noorwegen

Reisinformatie voor mensen met een beperking

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Plan je avontuur

Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Ontdek meer

Recent bekeken pagina's