Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Op reis naar Noorwegen

VERTREK NAAR HET NOORDEN
Naar Noorwegen reizen was nog nooit zo gemakkelijk. In elk jaargetijde zijn er tal van reismogelijkheden waaruit je kunt kiezen, zowel vanuit het buitenland als in Noorwegen zelf.
A Norwegian Air shuttle flying over Flytoget Airport Express train outside Oslo
Getting to Norway.
Photo: Flytoget / www.flytoget.no

Er zijn rechtstreekse vluchten naar Noorwegen vanuit verschillende steden over de hele wereld en vanuit vele plekken in Europa, maar je kunt ook met de boot, de trein, de bus of zelfs met de auto tot hier komen.

Met het vliegtuig

Oslo Airport, het belangrijkste vliegveld en knooppunt voor internationaal transport heeft lijnvluchten van en naar meer dan 100 bestemmingen. Hou er wel rekening mee dat je wellicht moet overstappen om je eindbestemming in Noorwegen te bereiken.

Andere vliegvelden met internationale vluchten vind je ook in de steden Bergen, Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Tromsø en Trondheim.

Er zijn in Noorwegen rechtstreekse verbindingen naar de Amerikaanse west- en oostkust, en ook naar verschillende bestemmingen in Europa. Reis je vanuit Australië of Nieuw-Zeeland, dan zul je moeten overstappen op een vliegveld in Azië, het Midden-Oosten of Europa.

Alle grote steden hebben vliegvelden met bestemmingen in binnen- en buitenland. Er zijn meer dan 50 vliegvelden in Noorwegen. Hierdoor zijn zelfs afgelegen plaatsen zoals de Lofoten, de Noordkaap en Spitsbergen met het vliegtuig gemakkelijk bereikbaar.

Vanaf Oslo Airport kom je met de hogesnelheidstrein Flytoget Airport Express Train binnen 20 minuten in het centrum van Oslo. Snelbussen en lokale treinen zijn ook een optie.

 

Met de trein

Een uitgebreid spoorwegennet verbindt Noorwegen met de andere Scandinavische landen en de rest van Europa. De Noorse Staatsspoorwegen NSB zorgen voor de binnenlandse treinen.

Er zijn regelmatige treinverbindingen vanuit Oslo naar Kopenhagen, Stockholm en Göteborg.

De meeste treinreizen vanaf het Europese vasteland gaan ’s nachts. Deze treinen zijn voorzien met slaapcoupés. Wie tussen Noorwegen en de rest van Europa reist, kan vaak genieten van één van de talrijke kortingen. Niet alle treinen hebben eersteklascoupés, maar tweedeklasreizen zijn ook van hoge kwaliteit.

A train passes green fields in Voss along the Bergen Railway
The Bergen Railway, Voss.
Photo: Øivind Haug

Met de auto

Wie met de auto naar Noorwegen gaat, komt meestal aan vanuit Zweden, maar er zijn ook grenzen met Rusland en Finland. 

Of je nu het land binnenrijdt vanuit Zweden, Finland of Rusland, er is douanecontrole. Op de Noors-Russische grensovergang tussen Borisoglebsky en Storskog is er volledige paspoortcontrole.

Belangrijke invalswegen naar Noorwegen zijn de Europese weg E6, die door Malmö, Helsingborg en Göteborg in Zweden loopt om in Svinesund in Zuid-Oost-Noorwegen de grens over te steken, en de E8 die door Turku, Vaasa en Oulu in Finland loopt om in Kilpisjäri Noorwegen binnen te lopen.

Met de bus

Je kunt vanuit Zweden, Denemarken, Finland en Rusland een bus naar Noorwegen nemen.

Vanuit Göteborg in Zweden en Kopenhagen in Denemarken vertrekt bijna elk uur een bus naar Noorwegen. De busdienst vanuit Stockholm gaat ook veel frequenter dan de trein. Verschillende busbedrijven bieden goedkope tickets aan tussen de grote steden in Noorwegen, Denemarken en Zweden.

Northwest
Northwest.
Photo: Samuel Taipale / Visitnorway.com

Met de veerboot

Er zijn veerboten naar Noorwegen vanuit Denemarken, Duitsland en Zweden. De meeste veerbootbedrijven bieden pakketten aan om een auto met passagiers te vervoeren. Vaak zijn er ook kortingen voor senioren, studenten en kinderen.

Noorse havens met voorzieningen voor jachten vind je in Oslo, Bergen, Kristiansand en Stavanger.

Noorwegen is een populaire bestemming voor cruiseschepen en verschillende routes leggen dan ook aan in één van de Noorse havens. De meeste cruises varen richting de fjorden en de mooie kuststeden zoals Bergen en Stavanger. Daarnaast zijn er ook cruiseschepen die naar noordelijke delen van Noorwegen varen, zoals Spitsbergen, Honningsvåg, Tromsø en Hammerfest. Daar kun je het noorderlicht of de middernachtzon bewonderen vanaf het dek.

Vind jouw manier

Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

×

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven