Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
SAS pilots landing in Tromsø, Norway
SAS pilots landing in Tromsø, Norway.
Photo: SAS
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Kies de juiste route naar Noorwegen

Dus je hebt Noorwegen nog steeds niet bezocht? Bang dat het land te ver weg - en dus bijna onbereikbaar - is? Maak je dan geen zorgen: je kunt vanaf veel plekken een rechtstreekse vlucht nemen. Woon je dichterbij, dan kun je zelfs de boot, bus, trein of auto nemen!

Per vliegtuig

Oslo Airport is het belangrijkste vliegveld van Noorwegen. Vanaf het vliegveld kun je naar 140 bestemmingen over de hele wereld vliegen. Houd er echter rekening mee dat je wellicht moet overstappen.

Op Oslo Airport komen de meeste internationale lijnvluchten aan. Er zijn echter nog andere internationale vliegvelden in de steden Bergen, Kristiansand, Moss, Sandefjord, Stavanger, Tromsø en Trondheim.
 
Er zijn talloze internationale luchtvaartmaatschappijen die van en naar vliegvelden in Noorwegen vliegen. Zo zijn er directe verbindingen tussen Noorwegen en de oost- en westkust van Amerika en tussen verschillende bestemmingen in Europa. Reis je vanuit Australië of Nieuw-Zeeland, dan moet je overstappen via een vliegveld in Azië, het Midden-Oosten of Europa.

Alle grote steden in Noorwegen hebben wel een vliegveld met vluchten naar binnenlandse of buitenlandse bestemmingen: er zijn wel meer dan 50 vliegvelden die allemaal op reguliere routes liggen. Daardoor zijn zelfs afgelegen plaatsen, zoals de Lofoten, de Noordkaap en Spitsbergen gemakkelijk te bereiken.

Vanaf Oslo Airport reis je per Flytoget Airport Express Train in 20 minuten naar hartje Oslo. Eventueel kun je ook een sneldienst of een lokale trein nemen.

Per trein

Noorwegen is met de andere Scandinavische landen en met de rest van Europa verbonden via een uitgebreid spoornetwerk. De Norwegian State Railways (NSB) verzorgen de binnenlandse ritten.

Een paar keer per week rijden er vaste treinen van de hoofdstad Oslo naar Kopenhagen.

De meeste reizen vanaf het Europese vasteland vinden plaats per nachttrein. Alle nachttreinen bieden je de mogelijkheid om te slapen in een speciale slaapcoupé. Wanneer je per trein van Europa naar Noorwegen (en andersom) reist, kun je profiteren van verschillende kortingen. Niet alle treinen hebben een eerste klas, maar de tweede klas is gelukkig van hoge kwaliteit.

Met de bus

Noorwegen is per bus bereikbaar vanuit Zweden, Denemarken, Finland en Rusland.

Er rijdt bijna ieder uur een bus tussen Göteborg in Zweden en Kopenhagen in Denemarken. De bus rijdt in Stockholm bovendien vaker dan de trein. Er zijn verschillende busdiensten die goedkope tickets bieden voor een ritje tussen de grootste steden van Noorwegen, Denemarken en Zweden.

Bovendien rijdt er een minibus tussen Kirkenes in het noorden van Noorwegen en Moermansk in Rusland.

Daarnaast zijn er touringcarlijnen tussen Zweden en Bodø en Mo i Rana en tussen Denemarken en Stavanger.

Per boot

Je kunt per boot reizen vanuit Denemarken, Duitsland, Zweden en Engeland. De meeste veerdiensten bieden kortingen voor auto's met inzittenden. Bovendien krijg je vaak flinke korting wanneer je reist als oudere, student of kind.

De veerboten varen onder andere op de havens in Oslo, Bergen, Kristiansand en Stavanger.

Noorwegen is bovendien een populaire bestemming voor cruiseschepen. De meeste cruises brengen je bij de fjorden en bij steden aan zee, zoals Bergen. Wil je een keer naar Spitsbergen, Honningsvåg, Tromsø, Hammerfest, Trondheim of Ålesund? De cruiseschepen bieden bijna zonder uitzondering een reis langs deze bestemmingen!

Per auto

Kom je vanuit Zweden, dan is de kans groot dat je de auto neemt. Noorwegen grenst bovendien ook aan Rusland en Finland.

Wanneer je per auto vanuit Zweden, Finland of Rusland reist, moet je rekening houden met een douanecontrole. Bij de eenzame grens tussen Noorwegen en Rusland - op de route tussen Borisoglebsky en Storskog - vinden volledige paspoortcontroles plaats.

Noorwegen kent een aantal belangrijke wegen, zoals de Europese snelweg E6, die via Malmö, Helsingborg en Göteborg in Zweden naar de grens bij Svinesund in Zuidoost-Noorwegen voert. Een andere belangrijke snelweg is de E8, die via Turku, Vaasa en Oulu in Finland naar de grens bij Kilpisjärvi voert.  

Reis je graag met de auto vanuit Europa? Neem dan een van de internationale veerboten, zodat je alle Noorse steden en dorpen met je eigen auto kunt bezoeken.

Kies de juiste route naar Noorwegen

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad