Skip to main content

Met de keuze uit honderden muziekfestivals weet je moeilijk waar je moet beginnen. Gelukkig heeft de zanger van de rockband Bigbang Øystein Greni zijn zes favoriete festivals op een rijtje gezet, om je op weg te helpen.

Øystein Greni is het meest bekend als zanger, songwriter en gitarist van de Noorse rockband Bigbang. De band bracht zijn eerste album uit in 1995 en brak in 2000 door met de single Girl in Oslo. Met 11 albums en honderden concerten achter de rug, heeft Bigbang zowel in Noorwegen als in het buitenland succes.

Bigbang wordt beschreven als de 'beste Noorse liveband', een reputatie die ze jaren in stand hebben weten te houden. Girl in Oslo en Wild bird zijn hun bekendste hits, en de titelsong van hun laatste album The Oslo Bowl werd al meerdere keren op de radio gespeeld. Op het album werden veel nummers met in samenwerkring gemaakt met andere artiesten, onder andere Lissie en Gillian Welch.

Of je nou van indie, rock, pop of hiphop houdt, de favoriete festivals van Øystein Greni zijn zeker het ontdekken waard.

De favoriete festivals van Øystein Greni

1. Øya, Oslo

'Het gaat om Øya, Oslo en de zomer. Een gemakkelijke keuze dus.'

Eén van Oslo's grootste muziekfestivals waar naast grote internationale namen ook steeds opkomende talenten op het programma staan, en alles daartussen.

2. Slottsfjell, Tønsberg

'Een relaxte sfeer en het beste weer'

Een rock- en popfestival op één van de spectaculairste festivalterreinen van Noorwegen: midden in het historisch centrum van Tønsberg.

3. Parkenfestivalen, Bodø

'Afhankelijk van waar je bent in het mooie noorden van Noorwegen, zijn zowel Parkenfestivalen als het Bukta-festival allebei een geweldige ervaring.'

Parkenfestivalen is een festival in openlucht dat elk jaar in Bodø plaatsvindt. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 2006 en wordt elk jaar groter.

4. Het Bukta-festival, Tromsø

'Zeker een bezoekje waard als je in Tromsø bent.'

Het Bukta-festival is een pop- en rockfestival in openlucht dat elk jaar plaatsvindt in Tromsø. Het festival werd voor het eerst gehouden in 2004 en ontvangt dagelijks 6000 mensen.

5. Musikkfest, Nationale dag van de muziek, Oslo

'Het is gratis en je vindt er veelbelovende artiesten en bands uit de regio.'

Een gratis muziekfestival dat in heel Oslo plaatsvindt met bijna 40 openluchtpodia en honderden artiesten. Je vindt er alle muziekgenres terug.

6. By:Larm, Oslo

'Dit festival lijkt heel erg op het festival 'South by Southwest' in Austin, Texas, maar dan in een kouder klimaat.'

Tijdens By:Larm krijg je gegarandeerd de spannendste bekende en opkomende artiesten van Noord-Europa te zien. Het festival vindt elk jaar plaats in Oslo.

Vind meer concerten en festivals

Filter je zoekopdracht en bekijk de aanbiedingen.

Vind je favoriete festival

Meer informatie over de festivals vind je door te klikken op de symbolen op de kaart.

Recent bekeken pagina's