Skip to main content

Oslo heeft het grootste aantal concertlocaties en is de populairste bestemming voor de meeste internationale artiesten en muziekgroepen, maar in grote studentensteden zoals Bergen, Trondheim, Tromsø en Stavanger vind je het hele jaar door ook allerlei concerten. Omdat artiesten nu vaak grotere tournees maken is er meer kans dat topbands naar meerdere Noorse steden afzakken tijdens hun tournee.

Oslo Spektrum en Telenor Arena zijn de locaties voor de grootste concerten in Oslo. Rockefeller Music Hall en Sentrum Scene worden dan weer gebruikt voor middelgrote concerten. Wie eerder houdt van elektronische muziek in de clubs kan terecht in Blå (op één van Oslo’s meest verrassende locaties) en Parkteatret, die wereldwijd een goede reputatie hebben. Verder heb je natuurlijk ook nog het bruisende en verrassende undergroundmuziekaanbod.

In Bergen zijn Grieghallen en Ole Bull Scene populaire plekken voor concerten, terwijl Koengen eerder openluchtevenementen organiseert met grote artiesten zoals Bruce Springsteen en de Foo Fighters. USF Verftet en Kvarteret hebben dan weer een jonger en meer avontuurlijk profiel.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen terecht in het Oslo Konserthus dat niet alleen de thuishaven is van het Oslo Philharmonic, maar ook pop- en rockconcerten organiseert. De Noorse Opera en Ballet organiseert regelmatig meer traditionele concerten. Het Bergen Philharmonic Orchestra, waarvan Edvard Grieg in de jaren 1880 artistiek directeur was, treedt ook regelmatig op, meestal in Grieghallen.

Oslo

Bergen

Trondheim

Tromsø

Stavanger

Meer concerten

Ga kijken naar grote internationale artiesten en opkomende plaatselijke bands. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande evenementen.

Recent bekeken pagina's