Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bodø
Bodø.
Photo: Bjørn Erik Olsen / www.nordnorge.com/Bodø
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Van zweterige clubs tot enorme poppodia

De Noorse muziek heeft wereldwijd een goede reputatie, vooral in het metalgenre. Maar ook indie en elektronische muziek zijn sterk in opkomst. En sommige internationaal bekende popsterren zijn regelmatig in Noorwegen te vinden.

Noren houden van muziek en in het hele land komen artiesten, promotors, podiumorganisatoren en enthousiastelingen regelmatig bij elkaar om een rijk scala aan concerten aan te bieden, van gigantische stadionrockshows tot kleine, intieme optredens.

Hoewel Oslo het grootste aantal podia heeft en voor veel internationale artiesten en bands de favoriete concertplaats zal zijn, worden ook in studentensteden zoals Bergen, Trondheim, Tromsø en Stavanger het hele jaar door optredens georganiseerd. En omdat artiesten tegenwoordig uitgebreider toeren, onder andere vanwege de gedaalde cd-verkopen, is de kans groter dat de topbands tijdens een toer verschillende Noorse steden aandoen.

Oslo Spektrum en de Telenor Arena zijn in Oslo de locaties voor de grootste concerten, terwijl de Rockefeller Music Hall en Sentrum Scene typisch worden gebruikt voor middelgrote optredens. Voor mensen die van nachtclubs en elektronische muziek houden zijn er de Blå (in een van de prachtigste locaties van Oslo) en The Villa – clubs die wereldwijd een goede reputatie hebben. En dan is er natuurlijk ook nog de zeer actieve en spannende underground scene.

In Bergen zijn Grieghallen en Ole Bull Scene populaire concertplaatsen, terwijl in Koengen grote namen als Bruce Springsteen en Foo Fighters op het openluchtpodium stonden. USF Verftet en Kvarteret hebben een iets jonger en wat avontuurlijker profiel.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen terecht bij het Oslo Philharmonic in het Oslo Konserthus (hier worden overigens ook pop- en rockconcerten gehouden). Het spectaculaire Noorse Opera- en Ballethuis organiseert regelmatig meer traditionele concerten. Het Bergen Filharmonisch Orkest, waar Edvard Grieg in de 1880-er jaren de artistieke scepter zwaaide, geeft ook regelmatig optredens, meestal in Grieghallen.

Aankomende concerten

Een glimp van het Inferno Metal Festival

Er zijn maar weinig Noorse muziekfestivals die de internationale status van het Inferno Festival kunnen evenaren. Het Inferno Festival heeft een stevige focus op de beste black metal bands ter wereld, en trekt metal fans van heinde en verre. Het is door de Terrorizer magazine uitgeroepen tot 1 van de beste 10 black metal festivals, en is nu de belangrijkste bijeenkomst voor de Noorse metal gemeenschap.

Concerten in Noorwegen

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad