Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Skjervsfossen Skjervsfossen
Credits
Skjervsfossen, Hardanger.
Photo: Sigmund Krovel Velle/Statens vegvesen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Discover Norway stelde zelfstandige fietsarrangementen samen die de beste fietsroutes combineren met de gemakkelijkste accommodaties.

 

De zelfstandige fietsarrangementen van Norske Bygdeopplevelser bieden je een verblijf, veel maaltijden (ontbijt, lunchpakketje en meestal ook een diner), een kaart en een gedetailleerde beschrijving van de route. Je hoeft je, kortom, nergens druk om te maken en kunt gelijk op de fiets stappen! Wil je niet je eigen fiets meenemen? Kies dan voor een van de huurfietsen.

De zorgvuldig geselecteerde routes voeren je door betoverende landschappen vol bergen en dalen, fjorden en bossen. Bovendien is er relatief weinig verkeer. Er is dus voor elk wat wils, van volwassenen die een actieve vakantie willen tot gezinnen met kinderen. Veel arrangementen bieden suggesties voor extra fietsexcursies onderweg. Je kunt de route dus naar wens aanpassen.


Fjorden bekijken, poollandschappen bezoeken of eilanden verkennen?

Vind een zelfstandig fietspakket dat bij jouw past. Boek voor 1 juni 2017 en krijg een korting van NOK 250.

De beste fietsroutes
Arctic coast - in the  land of the midnight sun TROMSØ - SOMMARØY - SENJA - ANDØYA - SORTLAND - STOKMARKNES - SVOLVÆR… Read more
Biking along the Arctic Coast | Discover Norway
From the lively city Tromsø, surrounded by mountains, fjords and islands, starts a nice bikeride through a beautiful and varied scenery on… Read more
Senja - cycling roundtrip | Discover Norway
The route from Svolvær to Å runs through picturesque fishing hamlets and towns, such as Henningsvær (the so-called… Read more
Biking in Lofoten Island | Discover Norway
Island jumping along the coast of Helgeland The coast of Helgeland in North Norway offers spectacular nature with towering mountain peaks, impressive… Read more
Biking at the coast of Helgeland | Discover Norway
Valdres is one of the best cycling aereas in Norway! Valdres has focused a lot on cycling the recent years, and we would like to show you this cycling… Read more
Family cycling tour in Valdres
Round trip starting at Rosendal. Distance: 77 km The route: This is a varied trip that is easy to cycle and ideal for a weekend break. This is a… Read more
The Fjord and Mountain Route (77 km)
7 days / 166 km - Incl. luggage transport. This tour varies from flat to hilly fjord terrain. You'll visit Rosendal, famous for its Barony, a… Read more
Fjords and Islands in Sunnhordland
Click to activate
Select
  Click to activate

  Per fiets en boot naar Sunnhordland

  Ervaar Noorwegen op zijn best, inclusief fjorden, bergen en fotogenieke dorpjes.

  Vanuit Bergen fiets je naar Rosendal met zijn zeventiende-eeuwse herenhuis Barony Rosendal en de prachtige rozentuin. De fietsroute voert je verder door prachtig platteland met een geweldig uitzicht op het Hardangerfjord. Eindpunt van de fietsroute is Skånevik. Daarna brengen de veerboot en sneldienst je naar prachtige stadjes, zoals Leirvik, Bekkjarvik en Austevoll.

  Prijs vanaf NOK 9,450 per persoon, inclusief een verblijf van zes nachten (tweepersoonskamer).


  Lofoten: van Svolvær naar Å

  Wil je een onbetaalbare ervaring? Kies dan voor een fietsvakantie in Lofoten en geniet eindeloos van de geweldige natuur. De middernachtzon maakt een fietsvakantie in de zomer nóg avontuurlijker.

  De vakantie begint in Bodø en brengt je langs nederzettingen uit de Steentijd, oude boothuizen, de noordelijkste golfbaan ter wereld, een poppenmuseum en talloze kunstgalerieën. Stop in de adembenemende vissersdorpjes, zoals Henningsvær, Nusfjord en Reine en neem vervolgens de oude postboot Hurtigruten naar Svolvær, waar je fietsavontuur kan beginnen.

  Prijs vanaf NOK 14,100 per persoon, inclusief een verblijf van zes nachten (tweepersoonskamer).


  Fietsen op Senja

  Deze fietstocht begint en eindigt in Tromsø, boven in Noorwegen. Bewonder de kust met zijn bergen, fjorden en eilanden en vaar daarna per veerboot naar het adembenemende eiland Senja. Onderweg kun je het speciale licht en de sfeer van de middernachtzon tot in al je vezels voelen.

  Er is tijd genoeg om de omgeving te verkennen en om bergen te bedwingen of extra fietstochten te maken.

  Prijs vanaf NOK 9,700 p.p., inclusief een verblijf van zes nachten (tweepersoonskamer).

  Guided tours from 20-27 June and 15-22 August 2017. Price NOK 12,000 per person.


  Fietsen langs de Arctische kust

  Vul je longen met frisse zeelucht en ga op fietsavontuur door het opwindende en prachtige landschap op de grens van Noorwegen en de noordpool. De fietstocht brengt je vanuit het levendige Tromsø naar het rustige Svolvær op Lofoten.

  Alsof het prachtige landschap, de middernachtzon en de smakelijke lokale gerechten nog niet genoeg zijn, bezoek je ook de trol van Senja, de grootste stenen trol van Noorwegen, het Andøya Space Center en het zandstrand van Bleik. Wil je de reis in stijl afsluiten met een tocht op een oude stoomboot? Scheep dan in op de Hurtigruten (niet bij de prijs inbegrepen).

  Prijs vanaf NOK 12,250 per persoon, inclusief een verblijf van zes nachten (tweepersoonskamer).


  Op de fiets door het Hardangerfjord

  Fiets langs de overdadige fruittuinen in Hardanger en geniet van een adembenemend uitzicht over fjorden, watervallen, bergen en gletsjers. Natuurlijk doe je alles in eigen tempo.

  Geniet in de vroege zomer van appel-, pruimen- en kersenbomen in volle bloei of koop in de nazomer en herfst het rijpe fruit langs de weg. De route brengt je verder langs fjorden, heuvel op en heuvel af, door prachtige stadjes en over het water. Eindpunt is het kleine dorpje Rosendal. Vergeet er niet het herenhuis te bezoeken voordat je terugreist naar Bergen.

  Prijs vanaf NOK 10,750 per persoon, inclusief een verblijf van zes nachten (tweepersoonskamer).


  Van eiland naar eiland op Helgeland

  Torenhoge bergen, verscholen baaien en duizenden eilanden en klippen: de kust van Helgeland is er vol van.

  Geniet elke dag van een nieuw adembenemend uitzicht met indrukwekkende bakens, zoals De Syv Søstre en Dønnamannen. Ook Torghatten, een berg met een gat waar je doorheen kunt lopen, maakt absoluut indruk. Bezoek bovendien het eiland Lovund met zijn zeldzame papegaaiduikerskolonie en de Vega-archipel, UNESCO-werelderfgoed op zijn best.

  Is dat nog niet genoeg? Kies dan voor extra lange en korte excursies om het zomerlicht van de middernachtzon optimaal te benutten!

  Prijs vanaf NOK 7,400 per persoon, inclusief een verblijf van zes nachten (tweepersoonskamer).


  Rallarvegen - De populairste fietsroute van Noorwegen

  Rallarvegen is 82 kilometer lang en biedt je na elke bocht nieuwe vergezichten. Het gevarieerde landschap wisselt keer op keer, waardoor je niet alleen besneeuwde bergen tegenkomt, maar ook het bergplateau Hardangervidda. Het einde van de route ligt in het mooie groene dal Flåmsdalen. Ondertussen kom je langs beschutte fjorden, donderende watervallen en bruisende rivieren.

  Rallarvegen is ook in historisch opzicht de moeite meer dan waard. De route werd tussen 1895 en 1902 aangelegd in verband met de bouw van de Bergenbanen. Daardoor vind je langs de weg talloze culturele pareltjes, zoals de barakken van de spoorwegarbeiders en oude stenen bruggen.


  Valdres: een bergvakantie voor het hele gezin

  Ontdek Valdres, een klein fietsparadijs voor het hele gezin. Trap in eigen tempo naar Jotunheimen, een van de belangrijkste berggebieden van Noorwegen met zo'n 200 pieken van meer dan 2000 meter boven de zeespiegel. De voorgestelde route bestaat uit grindpaden, trails en andere paden.  Lees meer

  Your Recently Viewed Pages