Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance. Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance. Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance.
Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance. Quiet sunrise at Bjåfjella-Skjækerfjella National Park in Trøndelag. Lakavashatten, relatively sharp peak, offers a fantastic round view towards Lierne National Park and Sweden in the distance.
Credits
Blåfjella.
Photo: Petr Pavlicek
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Trøndelag – het historisch centrum van Noorwegen

Niet alleen ligt het in het hart van het land, je vindt er ook bergen, fjorden, steden, voorsteden en platteland, omgeven door exotische wildernis.

De 7 nationale parken en twee natuurreservaten in Trøndelag zijn perfect voor een wandeling of een fietstocht, maar ook om te jagen of vissen. De rivieren Gaula, Orkla en Namsen zitten vol met zalm en er komen al sinds de 19e eeuw vissers vanuit heel Europa naartoe. De muskusos is te vinden in nationaal park Dovrefjell, een van de weinige plekken ter wereld waar je deze dieren nog kunt vinden. De kust van Trøndelag staat bekend om zijn goede viswateren.

De belangrijkste stad Trondheim heeft verschillende attracties, waaronder het nationaal museum van de populaire muziek (Rockheim), de levendige oude wijk Bakklandet en de Nidarosdom kathedraal (een internationale bedevaartsoord). Meer dan 30.000 studenten dragen bij aan de stedelijke sfeer.

 

 

 

 

De Slag van Stiklestad in 1030, waarin koning Olav II (later bekend als Sint Olav) werd gedood, betekende een keerpunt in de Noorse geschiedenis en markeert voor Noorwegen de overgang van heidendom tot het christendom. Het Sint Olav Drama, uitgevoerd tijdens het jaarlijkse St. Olav Festival, is de grootste openlucht-theatervoorstelling in Scandinavië.

Het charmante mijnstadje Røros werd ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst in 1980. Røros is bekend om zijn levendige kunst en ambacht, onderscheidende kleine winkeltjes en gezellige restaurants waar je heerlijke lokale gerechten kunt proeven.

Geologiøya Leka i Nord-Trøndelag
Leka
Steinar Johansen
Nidarosdomen natt
Trondheim
Øyvind Blomstereng
Ocean view from the Beach Bar at Stokkøya
Stokkøya
Tuva Klevan
View over The Golden Route in Inderøy
Inderøy
Steinar Johansen

Wat te doen in Trøndelag

Met haar gevariëerde landschap biedt de regio Trøndelag activiteiten zoals vissen, varen, skiën en bergwandelen. Het is allemaal afhankelijk van waar je heengaat en wat je wilt doen.

Een bezoek aan Trøndelag is niet compleet zonder de grootste stad in de regio te hebben bezocht, het leuke Trondheim. Bekijk ook zeker de historische domkerk in het centrum van de stad. Dit is het eindpunt van de bekendste pelgrimsroute in Noorwegen, en de kerk, de Nidarosdom zelf, is de nationale kathedraal van Noorwegen en de grootste kerk in Noord-Europa.

Het oude mijnwerkersstadje Røros is een UNESCO Werelderfgoed, en zeker de moeite van een bezoek waard, ongeacht het jaargetijde. De kopermijnen waaromheen het stadje is gesticht kunnen door bezoekers worden bezocht. In de winter kun je een sledetocht maken door de schilderachtige straatjes van het stadje, of de beroemde kerstmarkt bezoeken. In de zomer kun je een leuke wandeling door de mooie straatjes met haar charmante houten huisjes maken, en de vele kleine winkeltjes bekijken die je daarbinnen kunt vinden.

Ook zijn er meerdere nationale parken in de regio, en als je graag dichter bij de natuur komt, is dit de plaats om heen te gaan. Komt echter niet té dichtbij, want de muskusossen kunnen gevaarlijk zijn als ze worden lastiggevallen, en ondanks hun logge uiterlijk zijn ze een stuk sneller dan jij.

Nabij de luchthaven van Trondheim kun je het plaatsje Hell bezoeken. Deze bijzondere naam trekt veel (Engelstalige) bezoekers. Ook heeft het een bekend bluesfestival, wat bijna even bekend is als het bord "Gods Expedition" in het treinstation van Hell - dit is het meest gefotografeerde bord ter wereld.

Top 6 activiteiten

Hier vind je een aantal van de meest gewardeerde activiteiten in Trøndelag, volgens TripAdvisor:

Ontdek meer in Trøndelag 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad