Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Lindesnes lighthouse in red and withe
Lindesnes Lighthouse in Southern Norway.
Photo: Anders Martinsen (c) Visit Sørlandet AS
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Ontdek een verborgen schat in Noorwegen

Bezoek Zuid-Noorwegen en ervaar de Noorse cultuur al wandelend, skiënd, vissend of feestend. Het zuidelijke deel van Noorwegen staat bekend om zijn geweldige kuststrook vol boot- en badgelegenheden.

Sørlandet - De Noorse Riviera

Het zuidelijkste deel van Noorwegen is al decennia lang een van de belangrijkste zomervakantiebestemmingen voor de Noren. Veel internationale bezoekers weten de regio echter niet te vinden. De pittoreske dorpjes en steden puilen in de zomermaanden uit van bezoekers die genieten van de witgeschilderde huisjes langs de kust.

Setesdal - Noorwegen dichtbij

Wanneer je landinwaarts rijdt, kom je bij de vallei Setesdal. Deze vallei strekt zich uit van Evje in het zuiden tot Hovden in het noorden en is in totaal 147 kilometer lang. In Setesdal vind je een schat aan zilverhandwerk en muzikale tradities. De bergachtige gebieden in Hovden, Sirdal en Åseral vormen bovendien prachtige winterbestemmingen in Zuid-Noorwegen.

Wat kun je doen in Zuid-Noorwegen?

Ga wandelen of fietsen op kustpaden. Ga skiën, klimmen, vissen of raften. Bezoek de festivals en andere culturele gebeurtenissen.

Wandelen
Een van de eenvoudigste activiteiten in Zuid-Noorwegen is wandelen of hiken. De paden langs de zee zijn prachtig én goed begaanbaar. Wil je liever wat ingewikkelds? Kies dan voor een bergtop in Sirdal en Hovden.

Fietsen
De "North Sea Cycle Route", route 1 in de nationale fietsgids, voert je langs de kustlijn. Wanneer je route 3 kiest, fiets je vanaf de zee naar de hoge bergen tussen Kristiansand en Hovden in Setesdal. 

Vissen
Voor veel Noren is vissen een onmisbare activiteit. Gelukkig vind je langs de kustlijn dan ook veel mogelijkheden om te gaan zeevissen en om te vissen in rivieren en meren. Kies voor een visresort langs de kust of voor een stil hutje in het binnenland.

Skiën
Het skiseizoen begint in december en duurt tot april. Of je nu gewoon wilt skiën of wilt crosscountry skiën of snowboarden: alles is mogelijk. De pistes langs de kust zijn bovendien verlicht en daardoor erg populair in de winter.

Raften
Raften in de rivieren in Zuid-Noorwegen is veilig én leuk voor het hele gezin. TrollAktiv in Evje en Adventure Norway in Marnadal bieden de mogelijkheid om met z'n allen te raften of om er alleen op uit te gaan.

Klimmen
De regio rondom Valle in Setesdal is bekend bij alle bergbeklimmers in de hele wereld. Probeer de langste Via Ferrata-route in Noord-Europa of bezoek een van de vele klimparken.

Laad je op voor een nieuwe vakantie

Overnacht in een vuurtoren aan zee, slaap in een huisje in de bergen of kies een hotel in de stad, maar zorg altijd dat je bent waar je wilt zijn.

Proef de culinaire traktaties van Zuid-Noorwegen.

Geniet van lokale gerechten, zeevruchten, bessen en groenten. Veel restaurants in Zuid-Noorwegen zijn trots op de tradities. De medewerkers vertellen er dan ook graag over.

Bekijk je favorieten

Zoek accommodaties, attracties en activiteiten in Zuid-Noorwegen.

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad