Skip to main content

LINDESNES EN MANDAL

Het zuidelijkste puntje van Noorwegen

Scroll naar beneden voor inspiratie of ga rechtstreeks naar onze pagina 'plan je reis'

Ben je klaar voor een overweldigende ervaring?

Bij de vuurtoren van Lindesnes horen de wind en de golven bij de beleving.

En je kunt er zelfs overnachten. Je zult het wiegenlied van de ruige elementen buiten nooit vergeten.

Lindesnes is een gecertificeerde Duurzame Bestemming, dus je beleeft sowieso een groene vakantie.

Onvergetelijk is een woord dat vaak gebruikt wordt om de nieuwste bezienswaardigheid van Lindesnes te beschrijven: het eerste onderwaterrestaurant van Europa ‘Under’ (dat betekent zowel ‘wonder’ als ‘onder’ in het Noors).

Het gebouw is ontworpen door Snøhetta en ziet eruit als een kunstproject, maar het kan de elementen trotseren omdat het functioneert als kunstmatig rif.

Maar het echte ‘wonder’ is het 18-gangenmenu dat je laat kennismaken met zeldzame lekkernijen uit de zee zoals steenkrab en springkrab.

Reserveer ruim op voorhand!

“Verse ingrediënten en pure, eerlijke smaken dragen wij hoog in het vaandel. Tegelijkertijd willen we onze gasten een unieke culinaire ervaring bieden die hen uit hun comfortzone lokt.”

– Chef-kok Nicolai Ellitsgaard.

Een minder exclusief voorproefje van de zee vind je op 35 minuten met de auto, op het jaarlijkse schaaldierfestival (Skalldyrfestivalen) in Mandal.

Dit populaire vierdaagse festijn met de lekkerste zeevruchten en groovy muziek vindt elk jaar plaats in augustus.

Maar muziek is het hele jaar door te horen in deze charmante stad. Het hele jaar door zijn er tal van spannende festivals te beleven in Mandal!

Kuier door de gezellige, smalle straatjes tussen de oude, wit geschilderde houten huizen.

Vanaf het uitkijkpunt Uranienborg is heb je een adembenemend, niet te evenaren uitzicht over de kustlijn en de zee.

Eenmaal terug in de stad is een bezoekje aan een paar interessante musea ook de moeite waard, zoals het Vigeland-huis waar Emanuel en Gustav Vigeland, twee van de grootste Noorse kunstenaars, opgroeiden.

Gustav ontwierp de beroemde beeldentuin Vigelandsparken in Oslo (ja, die met al die naakte mensen).

In de oude museumfabriek Sjølingstad Ullvaredfabrik, net buiten de stad, kun je de duurzame levenscyclus van wol volgen - van schapen tot je nieuwe favoriete trui.

Al is Mandal één van de mooiste steden in het zuiden, de belangrijkste reden dat hier veel vakantiegangers komen, zijn de prachtige stranden.

Het 800 meter lange stadsstrand Sjøsanden staat steevast op de lijst van beste stranden van Noorwegen.

Vergeet ook niet om een vishengel mee te nemen (of er eentje te huren). Er zit genoeg vis in de zee en in de rivier die door de stad stroomt.

De Mandal-rivier is sinds de 19e eeuw een waar Mekka voor zalmvissers.

Laat dat de adrenaline niet door je aderen gieren, dan zal het volgende dat wel doen. Durf jij te raften door de stroomversnellingen van de Mandal-rivier?

De kinderen zullen dol zijn op Lindland Gård, een familiepark in de buurt van Mandal. Maak van dichtbij kennis met de schattigste schapen, geiten, varkens, konijnen, paarden en alpaca’s. Misschien ben je zelfs wel getuige van de het prachtige schouwspel als de pauw met zijn veren pronkt.

Andere onvergetelijke ervaringen in het gebied zijn de vuurtoren van Ryvingen en de Gluba Tretopphytte hut in de toppen van de bomen.

Sta je te popelen om naar het zuiden te vertrekken?

Plan dan vandaag je reis!

Terug naar boven

Lees meer

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Recent bekeken pagina's