BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Exterior image of Trolltunga Sunset/Sunrise by night
Trolltunga Sunset/Sunrise.
Photo: Visit Hardangerfjord
Inside the Arctic Dome in Narvik, Northern Norway
Arctic Dome in Narvik.
Photo: Narvik adventures / Michael Ulriksen
People enjoying the view from inside the glamping tent Trolltunga sunset dome with glass ceiling. Hardanger, Fjord Norway
Trolltunga Sunset/Sunrise.
Photo: Visit Hardangerfjord

Arctische koepels, joerten, hangende coconnetjes, glazen iglo’s, Samische lavvo’s en iglo’s in een ijshotel. Dankzij glamping, dat staat voor ’glamorous camping’, kun je het hele jaar door in alle comfort de wildernis induiken. Bekijk je opties voor een uitzonderlijke kampeerervaring in Noorwegen.

  Glamping in een notendop? Het is een kruising tussen een deftig hotel en een camping. Stel je het comfort voor van een hotelkamer, in combinatie met het vrije gevoel van wildkamperen. Dit fenomeen biedt een antwoord voor de lacune van vele mensen die dichtbij de natuur wil verblijven zonder het hele gedoe dat gepaard gaat met normaal kamperen. Je hoeft niet met zware apparaten staan sleuren, en over koude slaapzakken en lekkende tenten hoef je je ook geen zorgen te maken.

  Noorwegen heeft een heel scala aan glampingopties. Je vakantie zal er compleet anders uitzien dan elke andere normale vakantie, zonder dat je ook maar iets aan comfort hoeft in te boeten.

  Om de perfecte glampingplek te vinden hebben we een lijst met unieke suggesties over het hele land. Aangezien de meeste plekken uitgerust zijn met grote, comfortabele bedden en soms zelfs een open haard, kun je het hele jaar door van de Noorse wildernis genieten.

 1. 1. Een koepel met een uitzicht

  Een onfeilbare manier om je vakantie in een onvergetelijke ervaring te veranderen is een verblijf in één van de koepeltenten. Deze lichte, maar robuuste constructies bieden een maximaal comfort ongeacht het seizoen of het weer.

 2. 2. Glamping in een joert

  Joerten werden oorspronkelijk gebruikt door nomaden in Centraal-Azië, maar in de loop van de voorbije jaren hebben ze alle hoeken van de wereld bereikt. Vandaag kun je ook in een joert aan glamping doen, met alle gebruikelijke moderne gemakken, soms zelfs met een eigen badkamer.

 3. 3. Een hangende cocon

  Slechts weinig mensen kunnen zeggen dat ze hebben overnacht in een cocon die tussen de bomen hangt. Maar jij kunt er één van worden! Dommel weg onder een warme deken, twee meter boven de grond.

 4. 4. Glazen iglo

  Sterren kijken op een afgelegen plek, ver weg van de stadslichten, is een waardevolle ervaring. Sterren kijken in een eigen iglo met ramen die 180 graden van de vloer tot aan het plafond lopen, terwijl je in bed ligt te knuffelen, is onbetaalbaar. En duimen maar, want misschien krijg je ook het noorderlicht te zien!

 5. 5. Lavvo-tenten

  De Sami, de Noorse inheemse bevolking, gebruiken lavvo-tenten als tijdelijke woningen om hun rendierkuddes te kunnen volgen. Vandaag de dag zijn lavvo’s een leuke optie om aan glamping te doen en om een glimp op te vangen van de traditionele Samische manier van leven.

 6. 6. IJshotels

  Beleef een winterwonderland waar je enkel van kunt dromen, dankzij een tweetal nachten in een ijshotel. In deze zorgvuldig met sneeuw en ijs versierde overnachtingsplek heb je het dankzij thermische slaapzakken en dikke dekens sowieso lekker warm en knus.

Vreemde en verrassende accommodatie

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven