Skip to main content

Glamping, het hele jaar door

Maximaal comfort in een prachtige omgeving

Arctische koepels, joerten, hangende coconnetjes, glazen iglo's, Samische lavvo's en iglo's in een ijshotel. Dankzij glamping, dat staat voor 'glamorous camping', kun je het hele jaar door in alle comfort de wildernis induiken. Bekijk je opties voor een uitzonderlijke kampeerervaring in Noorwegen.

Glamping in een notendop? Het is een kruising tussen een deftig hotel en een camping. Stel je het comfort voor van een hotelkamer, in combinatie met het vrije gevoel van wildkamperen. Dit fenomeen biedt een antwoord voor de lacune van vele mensen die dichtbij de natuur wil verblijven zonder het hele gedoe dat gepaard gaat met normaal kamperen. Je hoeft niet met zware apparaten staan sleuren, en over koude slaapzakken en lekkende tenten hoef je je ook geen zorgen te maken.

Noorwegen heeft een heel scala aan glampingopties. Je vakantie zal er compleet anders uitzien dan elke andere normale vakantie, zonder dat je ook maar iets aan comfort hoeft in te boeten.

Om de perfecte glampingplek te vinden hebben we een lijst met unieke suggesties over het hele land. Aangezien de meeste plekken uitgerust zijn met grote, comfortabele bedden en soms zelfs een open haard, kun je het hele jaar door van de Noorse wildernis genieten.

1. Een koepel met een uitzicht

Een onfeilbare manier om je vakantie in een onvergetelijke ervaring te veranderen is een verblijf in één van de koepeltenten. Deze lichte, maar robuuste constructies bieden een maximaal comfort ongeacht het seizoen of het weer.

2. Glamping in een joert

Joerten werden oorspronkelijk gebruikt door nomaden in Centraal-Azië, maar in de loop van de voorbije jaren hebben ze alle hoeken van de wereld bereikt. Vandaag kun je ook in een joert aan glamping doen, met alle gebruikelijke moderne gemakken, soms zelfs met een eigen badkamer.

3. Een hangende cocon

Slechts weinig mensen kunnen zeggen dat ze hebben overnacht in een cocon die tussen de bomen hangt. Maar jij kunt er één van worden! Dommel weg onder een warme deken, twee meter boven de grond.

4. Glazen iglo

Sterren kijken op een afgelegen plek, ver weg van de stadslichten, is een waardevolle ervaring. Sterren kijken in een eigen iglo met ramen die 180 graden van de vloer tot aan het plafond lopen, terwijl je in bed ligt te knuffelen, is onbetaalbaar. En duimen maar, want misschien krijg je ook het noorderlicht te zien!

5. Lavvu's, luxetenten en -tipi's

De Sami, de Noorse inheemse bevolking, gebruiken lavvo-tenten als tijdelijke woningen om hun rendierkuddes te kunnen volgen. Vandaag de dag zijn lavvo’s een leuke optie om aan glamping te doen en om een glimp op te vangen van de traditionele Samische manier van leven.

6. IJshotels

Beleef een winterwonderland waar je enkel van kunt dromen, dankzij een tweetal nachten in een ijshotel. In deze zorgvuldig met sneeuw en ijs versierde overnachtingsplek heb je het dankzij thermische slaapzakken en dikke dekens sowieso lekker warm en knus.

7. Unieke kampeerhutten

Kampeerhutten zijn een geweldige optie als je 's nachts onderdak wil. Het is eenvoudig, maar hoeft zeker niet saai te zijn. Probeer een nachtje in een gezellige 'pod' of stijlvolle 'kegelhut'.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's