BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Reizen voor LHBTIQ+

Open landschappen, ruimdenkende mensen
Noorwegen was één van de eerste landen ter wereld dat iedereen gelijke rechten gaf, ongeacht van wie ze houden. De meeste Noren hebben dan ook een open houding ten opzichte van homoseksuele mensen. Culturele evenementen, jaarlijkse optochten en een speciaal wintersportfestival voor homo’s en lesbiennes - je vindt het allemaal in Noorwegen.
Two women smiling to each other whilst holding a rainbow flag
Oslo Pride.
Photo: Bilge Öner / Oslo Pride

Net zoals in de rest van Scandinavië hebben de meeste Noren een open houding ten opzichte van de LHBTQ+-gemeenschap en Noorwegen was dan ook één van de eerste om anti-discriminatiewetten tegen homoseksuelen uit te vaardigen.

Noorwegen prijkt zelfs op de derde plaats (van 49 Europese landen) in de ILGA-Europe 2018 rating.

Tegenwoordig hebben homostellen dezelfde rechten als heteroseksuele paren, dus ook het recht op een kerkelijk huwelijk, adoptie en medische hulp om zwanger te worden. Noorwegen is ook trots op de talrijke, openlijk homoseksuele politici en sport- en mediapersoonlijkheden.

Ontdek tal van homovriendelijke evenementen

Als je op zoek bent naar uitgaansplekken en culturele evenementen die zich op een homoseksueel publiek richten, dan kun je het beste terecht in de grote steden zoals Oslo, Bergen en Trondheim.

De Oslo Pirde is een jaarlijks evenement waar duizenden mensen op afkomen, en waar mensenrechten en LHBTQ+-rechten op de agenda staan via kunst, cultuur, politiek ... en feestjes. Soortgelijke festiviteiten vind je ook in StavangerBergen en Trondheim.

Het filmfestival Oslo/Fusion met thema’s als gender, seksualiteit en identiteit, wordt elk jaar in Oslo gehouden. Het Oslo Faggottkor werd tot beste homokoor ter wereld verkozen tijdens het onofficiële wereldkampioenschap in Kopenhagen in 2009. Hun traditionele Kerstconcerten zijn meestal erg vermakelijk!

Skeive Ski, een skifestival voor homo’s en lesbiennes werd in 2010 voor het eerst gehouden in Hemsedal, één van de beste skibestemmingen van Noorwegen. Het festival wil zo nieuwe ontmoetingsplaatsen creëren buiten de stad.

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven