Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mjølkevegen, Valdres Mjølkevegen, Valdres
Credits
Mjølkevegen, Valdres.
Photo: Yngve Ask / scanout.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Een helemaal te gek fietsuniversum

Mjølkevegen (Noors voor ‘Melkweg’) bestaat uit verschillende fietsroutes dwars door het hart van het weelderige berglandschap van Noorwegen.

Je stapt op je fiets bij het uitgestrekte, kraakheldere smeltwatermeer ‘Vinstre’ tegen de achtergrond van de enorme bergen van Jotunheimen. Het onvergetelijke uitzicht is een magnifieke uitnodiging om een minstens zo memorabele fietstocht te maken.

De Valdres-vallei is gelegen in het centrum van het middelgebergte net ten zuiden van Jotunheimen. Hier loopt een fietsroute van 250 kilometer die start bij Vinstre, zo’n 1000 meter boven zeewaterniveau, en eindigt bij Gol, 200 meter boven zeeniveau.

De route heet Mjølkevegen (Melkweg) en het hoogste punt ervan ligt op 1300 meter boven zeeniveau. Anders dan je zou vermoeden, verwijst de naam niet naar ons sterrenstelsel, maar naar het feit dat melkveebedrijven hier de vele in het middelgebergte vrij rondlopende koeien komen melken.

De weg loopt door glooiende heuvels en uitgestrekte graslanden, dus het mag geen wonder heten dat het een van de populairste fietsroutes in Noorwegen is.

Fietsroutes van verschillende zwaarte

De noordelijkste veerpontroute

Op het Bygdin bergmeer kun je je fietstocht combineren met een veerboottocht die al meer dan 100 jaar bestaat.

Al sinds haar oprichting in 1912 vaart de veerboot M/S Bitihorn elke dag dezelfde route over het meer en genieten toeristen elke dag van de unieke en prachtige weerspiegeling van de enorme bergtoppen van Jotunheimen in het kristalheldere water.

Goed slapen en goed eten

Your Recently Viewed Pages