Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rallarvegen
Rallarvegen.
Photo: Sverre Hjørnevik / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Ben je een ervaren fietser en wil je Noorwegen en de vele fjorden en bergen absoluut vanaf je fiets beleven? Dan zijn de nationale fietsroutes wel wat voor jou.

 • 1. De kustroute

 • Svinesund – Kristiansand – Bergen – Trondheim – Noordkaap – Kirkenes

  De kustroute is de langste nationale route. Hij is niet geschikt voor onervaren fietsers. Het traject is niet zo steil als sommige andere routes maar volgt de enorm uitgestrekte Noorse kust van oost naar zuid, door Fjord-Noorwegen met zijn beroemde fjorden, helemaal naar het noordoosten, naar Kirkenes op de grens met Rusland.

  Veerponten, bruggen of onderzeese tunnels zijn de enige manier om op dit traject lange omwegen rond de talloze fjorden te vermijden.

 • 2. De kanaalroute

 • Porsgrunn – het Telemarkkanaal – Dalen – Stavanger

  De kanaalroute is een route die Zuid-Noorwegen doorkruist van Porsgrunn via Skien en het Telemarkkanaal (dat meer dan 100 jaar geleden uit de bergen werd gehakt en bekend werd als het ‘8ste wereldwonder’) naar Dalen, en vervolgens helemaal doorloopt naar de kuststad Stavanger. Hoewel het traject het land doorkruist is het feitelijk een van de kortste nationale fietsroutes.

 • 3. Fjorden en bergen

 • Kristiansand – Setesdal – Hardanger – Kristiansand

  Deze route start in Kristiansand in Zuid-Noorwegen en eindigt na een bezoek aan Hardanger en een tocht over de Sognefjord in  Kristiansand in het noordwesten. Het traject loopt voornamelijk door de steile bergen en diepe fjorden van Fjord-Noorwegen en je komt door een aantal van de meest spectaculaire stukken van Zuid-Noorwegen en Fjord-Noorwegen landinwaarts.

   

 • 4. Rallarvegen

 • Bergen – Finse – Oslo

  De Rallarvegen (de ‘Grondwerkersweg’) was oorspronkelijk een transportroute tijdens de constructie van de spoorweg Bergen. Een deel ervan is tegenwoordig een van de populairste fietstrajecten van Noorwegen, waar liefhebbers van historisch avontuur en rauwe natuur ruim aan hun trekken komen. Deze nationale fietsroute loopt tot ver voorbij Rallarvegen en voert je van Bergen via Voss naar Finse. Vanaf Finse, het hoogste punt van de Bergen-spoorlijn, is bijna het hele traject een min of meer relaxte afdaling naar Oslo. Lees meer over Rallarvegen.

 • 5. De Numedalroute

 • Larvik – Kongsberg – Geilo

  De Numedalroute start in de schilderachtige kustplaats Larvik en voert je via het oude mijnwerkersdorp Kongsberg naar de hoge bergen van Dagalifjellet en Geilo. Tussen Larvik en Dagalifjellet, het hoogste punt op het traject, moet je rekening houden met een hoogteverschil van 1000 meter.

 • 6. De Sognefjellroute

 • Røros – Hardanger

  Vanaf het mijnwerkersdorp Røros (dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat vanwege zijn oude houten gebouwen en omdat het een van de belangrijkste Noorse regio’s voor lokaal geproduceerde voedingsmiddelen is) voert de Sognefjellroute je door de bergen van Trøndelag, doorkruist dan het land naar de beroemde fjorden van Fjord-Noorwegen, en eindigt uiteindelijk in Hardanger.

 • 7. De pelgrimsroute

 • Halden – Oslo – Nidaros (Trondheim)

  Halden, vlak bij de Zweedse grens in Oost-Noorwegen, is het startpunt van de pelgrimsroute die je door de Noorse hoofdstad Oslo voert en vervolgens via het oude pelgrimstraject langs het Mjøsameer en de ruïnes van de Hamarkathedraal, helemaal noordwaarts naar Trondheim loopt. Daar kun je de dan de Nidaroskathedraal bezoeken, Noorwegens nationale bedevaartsoord.

 • 8. Trollheimen

 • Oppdal – Molde

  De Trollheimenroute is een van de kortste nationale fietsroutes. Dit traject loopt van het kleine dorp Oppdal in de Noorse binnenlanden, via de bergen en dalen van Trollheimen – een van de meest spectaculaire en schilderachtige gebieden in het land – naar de stad Molde aan de westkust.

 • 9. De wildernisroute

 • Halden – Trondheim

  Hoewel het begin van de wildernisroute veel lijkt op de pelgrimsroute, gaat dit traject meer de binnenlanden in, waar het via de dorpen Elverum en Koppang in Hedmark de wilde bossen van Oost-Noorwegen doorkruist, dan door Røros en Selbu loopt en uiteindelijk eindigt in Trondheim.

   

 • 10. Noorwegen van noord naar zuid

 • Noordkaap – Lindesnes

  Als een van de langste van de 10 nationale fietsroutes voert dit traject je van het meest noordelijke punt van het Noorse vasteland, de Noordkaap, naar het meest zuidelijke punt, Lindesnes. Let er wel op dat je af en toe een trein of bus zult moeten nemen omdat je niet door alle tunnels mag fietsen.

Cyclists Welcome maakt het je makkelijk

Het feit dat fietsers welkom zijn weet je hopelijk al, maar Cyclist Welcome is iets wat je in veel Europese landen kunt vinden, inclusief Noorwegen.

Bedrijven, overnachtingsmogelijkheden, vvv-centra en bestemmingen in Noorwegen die zich inzetten voor fietsers krijgen deze badge. Ze bieden je veilige fietsenstallingen, reparatiesets, informatie over de omgeving en routes en nog veel meer.

Lees meer: cyclingnorway.no

Plan je fietsavontuur

Je hoeft niet te wachten tot je er bent om te ontdekken wat er allemaal te doen is. Filter je zoekopdracht en bekijk de aanbieden. Filter je zoekopdracht en bekijk de aanbieden.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven

Ad
Ad
Ad