Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two women in an outdoor pool at the spa The Well outside of Oslo, Norway
The Well, Akershus.
Photo: Colin Eick
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Wellnessfaciliteiten met een eigen twist, vaak geïnspireerd op de Noorse cultuur, duiken overal in het land op.

Spreek het woord 'wellness' uit, en zelfs de grootste stresskip ontspant spontaan. Het spa-concept is dan ook bij uitstek geschikt voor de Noorse omstandigheden, al is een eigenlijk een moderne versie van openbare badhuizen uit de oude Griekse en Romeinse tijd.

Om te beginnen is de basis van de Noorse wellnesscentra water, water en nog eens water - een element dat je hier in de natuur in overvloed tegenkomt. Het is dan ook geen verrassing dat je veel warme en koude - correctie: ijskoude - baden zult aantreffen. Die zijn er in verschillende afmetingen, en er zijn zelfs overdekte watervallen - nog zo'n typisch Noors natuurwonder.

Ga naar Farris Bad in de buurt van de stad Larvik, die haar mineraalrijke water omhoog pompt uit een natuurlijke bron 55 meter onder de grond. Of bezoek de drijvende spa in Tromsø bij Vulkana, een oude Noorse vissersboot. Iets ten zuiden van Oslo wordt The Well, met maar liefst 11 verschillende baden, beschouwd als het grootste badhuis en wellnesscentrum van Scandinavië.

Natuurlijk welzijn - het hele jaar door

In Noorwegen zijn verschillende moderne wellnesscentra met opzet helemaal opnieuw opgebouwd, vaak met de harmonie van natuurlijke elementen als inspiratiebron. Veel van deze centra hebben een schitterende locatie en bieden een ontspannen uitzicht op bossen of fjorden. Bij sommige kan je gemakkelijk van binnen naar buiten lopen of zwemmen - nog leuker!

Afkoelen is echt Noors

Een deel van een complete behandeling kan bestaan uit goed eten, en verschillende Noorse spa's hebben goede restaurants met gezonde streekgerechten. Veel bieden zowel een breed scala trainingen binnenshuis als sportieve buitenactiviteiten voor gasten die nóg meer uit hun verblijf willen halen.

Houd er rekening mee dat sommige wellnesscentra voorbehouden zijn voor volwassenen die van rust en stilte houden. Toch zijn kinderen op veel plaatsen van harte welkom en zijn er zelfs speciale, leuke programma's voor hen.

Op de meeste plaatsen kun je het hele jaar terecht, en meestal kun je reserveren of spontaan langskomen om je van je stress te ontdoen.

Ontdek spa's en wellnesscentra

Je hoeft niet te wachten tot je er bent. Filter je zoekopdracht en plan je reis vandaag nog.

×
Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven