Skip to main content

Noorwegen is een cool (en soms ook koud) land, en daarom zijn veel mensen dol op onze stomend hete wellnesscentra. Bekijk waar je naartoe kunt voor wat welverdiende rust en ontspanning.

Wellnesscentra op z'n Noors

Stel je voor dat je in een stomend zwembad drijft, omringd door de bergen en vlak aan een rustig fjord of een glinsterend meer. Klinkt goed, of niet?

Meerdere moderne Noorse wellnesscentra zijn doordacht ontworpen en helemaal in harmonie met de elementen van de natuur zelf. Veel ervan hebben een schitterende ligging met een relaxed uitzicht op een bos of een fjord. Bij sommige kun je van binnen naar buiten zwemmen zonder zelfs het zwembad maar uit te komen.

In de Noorse wellnesscentra draait alles om water, water en nog eens water - een element dat je hier in de natuur in overvloed tegenkomt. Het is dan ook geen verrassing dat je er veel warme en koude - correctie: ijskoude - zwembaden, baden en zelfs overdekte watervallen aantreft.

Ga bijvoorbeeld naar Farris Bad in de buurt van de stad Larvik, waar het mineraalrijke water omhoog wordt gepompt uit een natuurlijke bron 55 meter onder de grond. Hier kun je ook een uniek wellnessritueel meemaken in één van de grootste sauna's van Noord-Europa dat wordt uitgevoerd door de beste opgieters ter wereld.

Maar een kwartiertje ten zuiden van Oslo wordt The Well, met maar liefst 11 verschillende baden, beschouwd als het grootste badhuis en wellnesscentrum van Scandinavië. Er is zelfs een sauna die is geïnspireerd op het noorderlicht!

In Fjord-Noorwegen bieden veel hotels uitstekende wellnessfaciliteiten met een spectaculair uitzicht op de fjorden en de bergen. Ook in veel Noorse historische hotels kun je een spabehandeling ervaren.

Voel je zen

Goed voedsel is belangrijk, en de meeste Noorse spa's hebben dan ook restaurants waar je heerlijke, gezonde streekgerechten kunt eten. Veel bieden zowel een breed scala trainingen binnenshuis als sportieve buitenactiviteiten voor gasten die nóg meer uit hun verblijf willen halen.

Houd er rekening mee dat sommige wellnesscentra voorbehouden zijn voor volwassenen die van rust en stilte houden. Toch zijn kinderen op veel plaatsen van harte welkom, en er zijn zelfs speciale, leuke activiteiten voor hen. Maar controleer dat even op voorhand.

Op de meeste plaatsen kun je het hele jaar terecht, en meestal kun je reserveren of spontaan langskomen om je van je stress te ontdoen.

Laten we op stoom komen :)

Sauna's zijn hot in Noorwegen! De meeste Noorse wellnesscentra hebben sauna's waar je volop van kunt genieten, maar ook daarbuiten vind je verschillende andere leuke sauna-opties.

Wil je jezelf uitdagen, probeer dan de waanzinnige combinatie van ijszwemmen en de sauna maar eens. Het is echt een verfrissende ervaring waar je eigenlijk zo verslingerd aan kunt raken.

Noorse wellnesscentra

Bekijk een aantal van de grootste en populairste wellnesscentra en spahotels van Noorwegen.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Ontdek spa's en wellnesscentra

Je hoeft niet te wachten tot je er bent. Filter je zoekopdracht en plan je reis vandaag nog.

Lees meer

Recent bekeken pagina's