Skip to main content

DE HEETSTE SAUNA'S VAN NOORWEGEN

Warm goed op…

…voor je gaat afkoelen.

Aaah! De perfecte combinatie van een warme sauna en een verfrissende duik in koude wateren werkt heel verkwikkend!

En je hebt geluk! Over heel Noorwegen komen er talloze nieuwe, supercoole sauna’s bij.

Van sauna’s bij beroemde rotsformaties zoals de drijvende sauna’s bij het Preikestolen-basiskamp in de regio Ryfylke, vlakbij Stavanger

…tot rustieke sauna’s langs de majestueuze fjorden, bijvoorbeeld de Heit Sørfjorden sauna in de regio Hardangerfjord.

Hier beleef je gegarandeerd een heerlijke tijd!

Ben je een fan van wereldklasse architectuur, dan vind je beslist een sauna naar je zin, vaak op een prachtige locatie.

Neem maar een kijkje naar de Soria Moria sauna in  Telemark.

Er is zelfs één sauna waar een bergrivier doorheen stroomt: Eldmølla in Valdres.

Geen grote fan van sneeuw en ijs? 🥶

Dan verandert dat sowieso als er een sauna in de buurt is! Dankzij de heerlijke warmte van de droge saunalucht kan echt iedereen genieten van een winters bad.

En je hoeft geen Vikingbloed te hebben om het uit te proberen. Kijk gewoon naar de schilderachtige omgeving rond de sauna in Gausta in Rjukan.

Of stel je voor dat je in de winter onder het noorderlicht zit.

Het bubbelbad en de sauna bij Skårungen zijn een schitterende omgeving voor een soort wellnessbehandeling in de buitenlucht onder het noorderlicht of de middernachtzon.

Het is ook ideaal dat heel wat sauna’s in Noorwegen dichtbij de steden liggen.

Zoals Pust in Tromsø, dat ontworpen werd als de rekken waarop skrei, de migrerende kabeljauw, gedroogd wordt.

Pust is ook het Noorse woord voor adem. Toepasselijk, niet?

Tijdens een stedentrip naar Oslo kun je vanuit de winkelstraat direct naar de sauna! Je kunt uit verschillende sauna’s kiezen, zoals KOK Oslo, Green boats, Bademaschinen, en SALT. Deze liggen allemaal aan of op het Oslofjord.

Net buiten Oslo vind je het grootste saunacomplex van Noorwegen, The Well.

Hier kun je alles proberen: van traditionele Finse sauna’s tot Japanse en Turkse, en ook biosauna’s, een bossauna en zelfs een noorderlichtsauna.

Ben je er klaar voor?

Populaire sauna-ervaringen

Je hebt het al begrepen: sauna’s zijn een ’hot item’ vandaag de dag. Al jaren lang zijn ze een populair onderdeel van wellnesscentrahotelsblokhutten en zelfs privéwoningen. Je kunt nu ook sauna’s uitproberen in de natuur en ook in de stad.

Van drijvende sauna’s tot verborgen parels in het bos. Het werkt allemaal! Je spieren zijn minder vermoeid en door het zweten smelt de stress gewoon weg. En die heerlijke koele duik nadien geeft je echt tonnen energie.

Doe zoals enkele gekke Noren en begin je dag met een sauna en een frisse duik, of boek een sauna als beloning na een lange wandeling.

Of huur een eiland en geniet van de nabijgelegen sauna! Eén van de gezelligste boomhutten van Noorwegen ligt op een klein eiland. Verblijf je in de Treetop Fiddan, dan kun je over de drijvende pier op het water terug naar de oever lopen en van een sauna genieten.

Het is natuurlijk ook mogelijk om tijd voor jezelf te nemen en van de sauna te genieten als pauze tijdens je dagelijkse routine.

Bij de meeste sauna’s kun je privéboekingen maken (boek ruim op voorhand), maar bij veel sauna’s zijn er ook verschillende dagen per week mogelijkheden voor sessies zonder reservering, vaak in de ochtend.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's