Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Pur Norsk Pur Norsk
Credits
Pur Norsk.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Stijlvol winkelen in Scandinavië

Noorwegen is dankzij de nieuwe golf van Scandinavische mode en kunst een aantrekkelijke bestemming voor kieskeurige kopers.

Wat moet je zeker kopen als je in Noorwegen bent? Dat hangt af van je budget. Want laten we eerlijk zijn, Noorwegen is niet het goedkoopste land ter wereld. Desondanks kun je hier met een laag budget enkele mooie koopjes vinden - zolang je maar weet waar je moet kijken.

De laatste jaren is het interesse in Scandinavisch design flink toegenomen. Dit is vooral te danken aan de jonge ontwerpers die traditionele materialen als hout, leer en wol, combineren met hedendaagse stijlen en impulsen. Meubels, verlichting, tapijten en andere decoratieartikelen (die vaak simplistisch en minimalistisch ogen) vallen erg in de smaak bij shoppers. 

Ook mode is een geliefd onderwerp onder Noorse kunstenaars. De afgelopen jaren zijn er verschillende lokale kledingmerken die internationale erkenning hebben gekregen. De Scandinavische mode staat bekend om zijn functionaliteit, soms gecombineerd met minimalisme. Daarnaast worden ook felle kleuren gebruikt, als gevolg van de lange, donkere winters. En omdat breien een lange geschiedenis kent in Noorwegen, is de kans groot dat je wol en gebreide artikelen tegen het lijft loopt.

Wol wordt soms zelfs gebruikt als basisproduct voor sportkleding. Veel lokale producenten van wandel-. jacht- en skikleding bieden producten van hoge kwaliteit, gemaakt om je te beschermen tegen de ijzige vrieskou.

Een paar producten kunnen ongekend duur zijn, maar je krijgt er wel waar voor je geld. Sommige dure Zwitserse merkhorloges zijn in Noorwegen veel goedkoper. Bovendien krijg je ook nog eens je btw terug wanneer je weer terug naar Nederland gaat.

Bij de meeste toeristische bestemmingen kun je leuke souvenirs kopen; zoals trollen, sieraden, geiten- en rendierhuiden en glas. Er zijn ook diverse lokale specialiteiten die je gemakkelijk mee naar huis kunt nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van worsten, fenalår (traditionele gedroogde en gezouten lamspootjes), kaas en lokale bieren?

Je vindt in heel Noorwegen meer dan 4.000 winkels waar je als buitenlandse toerist heerlijk kunt winkelen in de wetenschap dat je de btw terugkrijgt wanneer je het land verlaat. Er zijn verschillende punten op vliegvelden, aan de grens en op veerboten en cruiseschepen waar je je geld terug kunt vragen.

Top 23: Oslo's pareltjes

Koopjes kijken begint hier ...

Waarom wachten tot je er bent? Bekijk wat er allemaal te zien is

×

 

Lees meer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad