Skip to main content

Winkelen

De voorbije tien jaar is de interesse voor zowel design als architectuur uit Noorwegen aanzienlijk gegroeid, vooral dankzij sterke ontwerpers die zich op de lokale markt richten. Ze combineren traditionele materialen, zoals hout, leer en wol met hedendaagse stijlen en invloeden.

Winkels zoals Norway Designs en Pur Norsk in Oslo zijn maar een paar voorbeelden van plekken die de nadruk leggen op huiselijk design van lokale ontwerpers en producenten.

Je kunt ook kiezen voor warme souvenirs die je kunt dragen. Ontdek waarom de Noorse mode bekend staat om zijn focus op functionaliteit, felle kleuren en soms ook minimalisme. Ga op zoek naar wol en breiwerk van hoge kwaliteit en profiteer van de lange traditie die Noorwegen heeft op het gebied van breien.

Hoewel de keuze aan Noorse designkleding breder is geworden, vind je ook op verschillende plaatsen de internationale confectiewinkels, zoals in de buurt van Egertorget en Akersgata in Oslo. De tweede stad van Noorwegen, Bergen, staat bekend om zijn onafhankelijke modeboutiques die je enkel daar zult aantreffen. In andere grotere steden, zoals Stavanger en Trondheim zie je ook lokale merken in de etalages die de eigenheid van de respectievelijke regio’s in hun creaties naar voor doen komen.

Sportieve modemerken van eigen bodem

Noorwegen is een land waar sportactiviteiten als wandelen, fietsen, skiën en vissen erg populair zijn. Noren zijn best kieskeurig op het gebied van materiaal en accessoires. Er is dan ook een breed aanbod, zowel in warenhuizen als in speciaalzaken.

Je vindt er een nieuwe soort trendy Noorse merken van sportkleding in hippe, moderne kleuren en vormen.

Trollen en lammetjes

Op de meeste toeristische bestemmingen kun je ook meer traditionele souvenirs kopen, zoals schattige (of enge) trollen, kostbaar designglaswerk, plaatselijke juwelen of schapen- of rendiervacht. Je kunt ook bepaalde plaatselijke delicatessen mee naar huis nemen, zoals worsten, fenalår (traditioneel gedroogd en gepekeld lamsbout), bekroonde bergkazen of lokale bieren.

In meer dan 4.000 winkels over heel Noorwegen heb je de mogelijkheid om de btw (belasting toegevoegde waarde) terug te krijgen. Dat zijn dus 4.000 extra redenen om op schattenjacht te gaan.

Neem hier al een kijkje in de etalages

Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Ontdek meer

Recent bekeken pagina's